Çocuklar için sömestr filmleri

Yarı yıl tatilinde çocuklarla birlikte sinemada vakit geçirmek isteyenler için gösterimde olan animasyon ve çocuk filmlerini derledik…

  • ü
  • 21 Ocak 2024
  • ü
  • Kültür

Yarı yıl tatili başladı, öğrenciler karnelerini aldı… Çocukları sevindirecek hediye arayanlar için sömestr tatilinde izleyebileceğiniz animasyon ve çocuk filmlerini derledik…

Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör

Çocukların severek izlediği “Rafadan Tayfa” çizgi filminin yeni beyazperde macerası Rafadan Tayfa: Hayrimatör, 29 Aralık 2023’te gösterime girdi. İsmail Fidan’ın yönettiği ve Levent Kol, Yağmur Sergen, Hakan Coşar ile Şirin Giobbi’nin seslendirdiği animasyon filmde, uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, bilim teknik okuluna kabul edilmiştir. Artık mahallede az vakit geçirmekte, zamanının çoğunu ise kendi tabiri ile “yüz yılın icadı”, dev robot Hayrimatör’e harcıyordur. Hayri, bir mühendislik harikası olarak tasarladığı halde Hayrimatör’ü çalıştıracak güç kaynağını bir türlü elde edememiştir. Hayri, uzaylı kahramanımız Zobi’nin desteğiyle Hayrimatör’ü çalıştırmayı başarır, ancak kötüler icadın peşine düşmüştür bile.

Ördeklerin Göçü

Geçtiğimiz cuma gösterime giren Ördeklerin Göçü (Migration) animasyon filmin yönetmenliğini Benjamin Renner yapıyor. Filmin konusu şöyle: Yeşilbaş ailesinin babası Mack, ailesini güvende tutmak için New England Göleti üzerinde sonsuza dek kanat çırpmaktan memnundur. Anne Page, bir şeyleri değiştirmek ve özellikle genç oğulları Dax ile yavru kızları Gwen’e tüm dünyayı göstermek ister. Göçmen bir ördek ailesinin uzak diyarların heyecanlı hikâyeleriyle göletlerine inmesinden sonra Pam, Mack’i New York üzerinden tropikal Jamaika’ya gidecekleri bir aile yolculuğuna çıkmaya ikna eder.

Afacanlar Kampta

Haftanın yeni filmlerinden bir diğeri yerli yapım Afacanlar Kampta… Enes Ateş’in yönettiği ve Berat Efe Parlar, Bülent Polat, Ebrar Demirbilek ile Talha Tosun’un oynadığı film, dedesinin işlettiği çocuk kampında çalışmaya giden Emirhan’ın bu kamp ortamında yaşadığı maceraları konu ediyor. Kamp alanına gelen Amerikalı bir belgesel ekibi, botanik bahçesi ile ilgilenir. Ayağı kırılan Saffet Dede’nin yerine kampın sorumluluğunu üstlenen Emirhan ve kamptaki diğer çocuklar, belgeselcilerin aslında özel bir bitki olan Zinya çiçeğini çalmaya gelen ajanlar olduğunu fark ederler ve aralarında çok zorlu bir macera başlar.

Tay 2: Ebabil Takımı

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Nurullah Yenihan’ın yönettiği animasyon film Tay 2: Ebabil Takımı’nın gösterimi hala devam ediyor. At merakı olanlar çocuklar için iyi bir karne hediyesi olabilir. Filmde, annesi Şiraz’ın izinden giderek bir ulak atı olmayı hayal eden küçük Tay’ın maceraları anlatılıyor. Tay, hızını test etmekte, ulak atı olma arzu ve yeteneklerini iyice geliştirmeye çalışmaktadır. Annesi Şiraz ile yaşadıkları zorluklar, karşılaştıkları kötü adamlar, Tay’ın cesaretini arttırır ve kararlılığını pekiştirir. Tay, ele geçirdiği oldukça önemli bir belgeyi Mekke’deki Komutan Ammara’ya ulaştırmak için oldukça tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu uzun yolculuk sırasında çok çeşitli zorluklarla karşılaşır, kendini farklı ve komik durumlar içinde bulur.

Küçük Deniz Kızı

Michael Johnson’un yönettiği animasyon film Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid), 05 Ocak’ta gösterime girdi. Kız kardeşlerinin, insanların karada sürdürdüğü harika hayatlarla ilgili anlattığı hikâyelerle büyüyen bir deniz kızı prensesi olan Sereia, insan prens Lucas’a âşık olur. Prenses, Lucas’a olan özlemiyle deniz cadısı Revina’ya başvurur ve Revina ona bir teklifte bulunur. Bir yıl boyunca Sereia’ya Lucas’ın kalbini kazanmaya çalışabileceği bir insan formu verecektir. Ancak bu iyiliğin bedeli oldukça yüksektir.

Orman Çetesi: Dünya Turu

22 Aralık’ta vizyona giren Orman Çetesi: Dünya Turu (Les As de la Jungle 2) 2023 Fransız yapımı biranimasyon film. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan orman, gizemli bir düşmanın saldırısına uğrar. Suyla temas ettiğinde patlayan pembe bir maddeyle kaplanan ormanın durumuna yardım etmesi için Orman Çetesi’ne başvurulur. Yağmurların gelmesine bir aydan az zaman kaldığı için zamana karşı bir yarış başlar. Hemen harekete geçen çete, ormanı kurtarmak için Kuzey Kutbu’ndan Uzak Doğu’ya uzanan macera dolu bir yolculuğa atılırlar. Filmin yönetmen koltuğunda üç isim oturuyor: Laurent Bru, Yannick Moulin, Benoît Somville.

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com