‘Cem Karaca’nın Laneti’ oldu: Miras tartışması, mahkemeden durdurma, oyuncuların kavgası…

Merakla beklenen 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmi gösterime girdiği ilk haftada tartışmalarla gündemden düşmüyor. Karaca'nın eşi ve oğlu arasındaki miras kavgası mahkemeye taşınırken, filmin oyuncularından Melisa Aslı Pamuk filmdeki partneri İsmail Hacıoğlu’nu engelledi. Film, ilk haftasında adeta 'Cem Karaca'nın Laneti'ne dönüştü.

Cem Karaca’nın hayatını konu alan Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi, Karaca ailesi içerisindeki miras anlaşmazlığını körükledi. İlkim Karaca filmde kendisinin miras haklarına saygı duyulmadığını öne sürerek konuyu mahkemeye taşımıştı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi ara kararda filmin gösteriminin durdurulması yönünde karara vardı.

Filmin yapımcısı Aytaç Akdağ ise filmin hâlâ gösterimde olduğunu belirterek, “Müziklerin tüm haklarını ödedik, buna rağmen böyle bir ara karar çıktı. Mahkeme, gösterimin durdurulması için İklim Karaca’dan 3 milyon 500 bin lira teminat talep etti. Bu teminatı yatırırsa filmin gösterimi durur. Yatırmazsa devam eder. Gösterim durursa o 3 milyon 500 bin lira bize verilecek ama harcadığımız 90-95 milyon liranın yanında bu rakam ne ki?” açıklamasını yaptı.

Mahkeme süresince filmin izlenmesi için sosyal medyada kampanya yürütmüş olan Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca ise İlkim Karaca’nın, babasının eserlerini ve mirasını 2018 yılında sattığını savundu. Emrah Karaca, “Babamın eserlerine ait hakların 4’te 3’ü bana ait. Bu şahıs kendisine ait olan 4’te 1 hakkını 2018 yılında bir müzik şirketine sattı” şeklinde konuştu.

EMRAH KARACA’YA CAHİT BERKAY DESTEĞİ

X’te İklim Karaca’nın, babasına ait olan aile yadigârlarını sattığını belgeleriyle paylaşan Emrah Karaca’ya, Cahit Berkay da destek verdi.

Cahit Berkay X’teki paylaşımlarında şu sözlere yer verdi:

“Fırsatını bulduğu anda Cem Karaca’nın aile yadigarlarını, şarkıları üzerindeki 1/4 haklarını satan kadının ne olduğunu iyi bilenlerden biriyim! Herkesten ricamdır; “Cem Karaca’nın Göşyaşları”nı sinemalardan geri çekmeye çalışanlara Cem’e ve filme sahip çıkarak cevap verelim!

Ayrıca o gece Cem fenalaştığında taksi çağırmak yerine karşı dairedeki Emrah’a haber verse ya da ambulans çağırsa acaba Cem hala aramızda olur muydu diye de düşünmeden edemiyorum. Şöförün sırtında Cem’i hastaneye götürürken kim bilir ne kadar zaman kaybedildi sorusu hep aklımda.”

“YOK SAYILMAM BENİ ÜZDÜ”

Tartışmaların diğer tarafındaki isim olan Cem Karaca’nın eşi İklim Karaca ise olaylar hakkındaki düşüncesini şu sözlerle dile getirdi:

“Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem’in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü… İzin almadan, ‘Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum’ şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum.”

Cem Karaca’nın Gözyaşları filminin galasından

MELİSA ASLI PAMUK, PARTNERİNİ ENGELLEDİ

Cem Karaca’nın Gözyaşları’yla ilgili tartışmalar sürerken bir haber de filmin oyuncularından geldi.

Filmde Cem Karaca’yı İsmail Hacıoğlu canlandırırken Melisa Aslı Pamuk, Emrah Karaca’ın annesi Feride Balkan’a hayat verdi.

Partnerler arasındaki gerilim Melisa Aslı Pamuk’un pasaportunun çalınması gerekçesiyle filmin galasında katılamamasıyla başlamıştı. Pamuk, galaya katılmayışına “Yani Fransa’ya ‘mülteci’ olarak yerleşmediyse gelmesi lazımdı” sözleriyle tepki gösteren Hacıoğlu’nu Instagram’dan engelledi.

Böylece film, mahkemelerde ve ailenin miras kavgası arasında tartışılırken, bir de oyuncuları kendi aralarındaki tartışmayla gündeme gedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com