Carmen Operası AKM’de

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Carmen Operası’nı Nisan’da izleyici ile buluşturacak.

  • ü
  • 02 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Dünyada en çok sergilenen operalar arasında yer alan Carmen, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın performansı ile seyirciyle buluşturuluyor. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini tarafından sahneye koyulan operayı İbrahim Yazıcı ve Zdravko Lazarov dönüşümlü yönetecek.

Operanın dekor tasarımını Zeki Sarayoğlu, kostüm tasarımını Ayşegül Alev ve Gizem Betil, koreografisini Ayşem Sunal Savaşkurt, ışık tasarımını Giovanni Pirandello ve dramaturjisini Ravivaddhana Monipong Sisowath üstleniyor. Paolo Villa koro şefi olarak yer alırken Sercan Gazeroğlu ve Gizem Berrak Taş Güzeloğlu ise çocuk korosu şefleri olarak katkı sağlıyor.

Carmen’e Aylin Ateş, Nesrin Gönüldağ, Barbora Hitay;  Don José’a Serkan Bodur, Ali Murat Erengül, Efe Kışlalı; Escamillo’ya Caner Akgün, Göktuğ Alpaşar, Alper Göçeri, Murat Güney; Micaëla’ya Dilruba Bilgi, Gülbin Günay, Ayten Telek, Hande Soner Ürben; Zuniga’ya Göktuğ Alpaşar, Mithat Karakelle, Erdem Sakarya; Moralès’e Şahin Dedeman, Emrah Erdem Gedik, Ufuk Karakoç; Frasquita’ya Sevim Ateş, Anna Sirel Etyemez; Mercédès’e Ceren Şahin, Elif Tuğba Tekışık; Le Dancaïre’e Cengiz Arslan, Alp Köksal, Le Remendado’ya ise Berk Dalkılıç ve Çağrı Köktekin hayat veriyor.

CARMEN’İN HİKÂYESİ

Librettosu Prosper Mérimée’nin aynı isimli romanından yola çıkılarak Ludovic Halévy ve Henri Meilhac tarafından kaleme alınan ve bestesi Fransız besteci Georges Bizet’ye ait olan Carmen başlarda sert eleştirilere maruz kalıyor, ancak Bizet’in ölümünden sonra büyük bir başarı elde ederek dünya çapında bir üne kavuşuyor.

1830’lu yıllarda İspanya’nın Sevilla şehrinde etkileyici ve genç bir çingene kız olan Carmen fabrikadaki işini bırakarak sevgilisi Don José ile dağlarda yaşamaya başlıyor. Ancak sonrasında aşkının bittiğini fark eden genç kız, hayatına yeni birini almasına rağmen José Carmen’den vazgeçemiyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

3, 6, 13 ve 18 Nisan’da, Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak olan opera hakkında detaylı bilgiye AKM’nin internet sitesinden erişilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com