Çanakkale Bienali’nin hafızası: “Paylaşılan Bellek”

Çanakkale Bienali’nin geniş kapsamlı bir hafıza ve koleksiyon seçkisi olan "Paylaşılan Bellek” CerModern’de.

  • ü
  • 17 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Ayşe Erkmen, “toparlanmışlar”, 2014

Çanakkale Bienali’nin 20 yıllık belleği, ilk geniş kapsamlı hafıza ve koleksiyon seçkisi olan Paylaşılan Bellek ile CerModern’de ziyarete açılıyor. 2024 sonbaharında 9.’su gerçekleşecek olan Çanakkale Bienali bu yolla, Çanakkale Bienali deneyiminin sanatsal içeriğinin oluşturduğu belleği görünür kılarak kentin kolektif hafızada kapladığı özgül alanla buluşturuyor.

Pravdoliub Ivanov, Yukarı ya da Aşağı, 2015

Çanakkale Bienali’nin müzeleşme arayışında yeni bir aşama olarak görülen serginin, bienalin öne çıkan yapısal ve stratejik özelliklerini kamusal bir zemine taşıma konusunda bir tartışma ve fikir alışverişi zemini oluşturması amaçlanıyor.

Jun’ichiro Ishii, Çay on the Balance, 2007

Paylaşılan Bellek, kadim anlatıları, yer değiştirmeler ve karşılaşmalarla yüklü kültür ekosistemi, gerilimler ve rahatlamalar, düğümler ve çözülmeler ile dolu doğası ve jeo-stratejik konumuyla toplumun hafızasında yer edinmiş Çanakkale’nin tüm çağrışımlarını günümüz sanatının estetik, kavramsal ve şiirsel yorumlarıyla buluşturuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Çanakkale Bienali’nin müzeleşme arayışında yeni bir aşamaya işaret eden sergi 25 Şubat – 14 Nisan tarihleri arasında CerModern’de ziyarete açık.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com