“Büyük Zarifi Apartmanı”na Afife’den 4 adaylık

İstos Sahne’nin ilk oyunu “Büyük Zarifi Apartmanı”, 6. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne dört dalda aday gösterildi.

  • ü
  • 22 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

İstos Sahne’nin ilk oyunu Büyük Zarifi Apartmanı, 6. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne dört dalda aday gösterildi. Oyunun yönetmenliğini 2022’de İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyer yapan Koleksiyoncu’daki rolü ile Direklerarası Tiyatro Ödülü’nü kazanan İlyas Özçakır üstleniyor.

Büyük Zarifi Apartmanı’nın 6. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne aday gösterildiği dallar ise şu şekilde; Yılın En Başarılı Oyunu Adayı: Büyük Zarifi Apartmanı, Yılın En Başarılı Yönetmeni Adayı: İlyas Özçakır, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayı: Çağdaş Ekin Şişman, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayı: Pınar Fidan. Kazananlar, 11 Haziran 2024’te düzenlenecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

Oyunda, Abdülaziz ve II. Abdülhamit dönemlerinde İstanbul’un en varlıklı ailelerinden biri olan Zarifilerin yaptırdığı Pembe Çıkmazı’nda yer alan 150 yıllık, Büyük Zarifi Apartmanı, tarihi gerçeklerden beslenen kurmaca hikâyelerin sahnesi olarak seyircinin karşısına çıkıyor. İstanbul Rumlarının geçmişinden bugüne uzanan iki kısa oyunda eylemden kaçan genç aktivist Aslan, oğlunu bekleyen Leandros, Rodoslu turist Elefteria, Serap ve Rebetiko şarkıcısı Hrisula ve onların beklenmedik misafirleri yer alıyor. Büyük Zarifi Apartmanı, seyirciye hem sinema hem tiyatronun araçlarını kullanan deneysel bir performans sunuyor.

Büyük Zarifi Apartmanı’nın ikinci katında sahnelenen ve H. Can Utku, İlias Maroutsis, Fulya Özlem, Sandra Penso, İlyas Özçakır, Çağdaş Ekin Şişman tarafından kaleme alınan oyunda Çağdaş Ekin Şişman, Gafur Uzuner, Pınar Fidan, Rasmi Tsopela, Umut Çınar ve video kısmında ise Ali Baran Özcan, Andreas Sarantidis, Çağdaş Ekin Şişman, Oğulcan Arman Uslu, Yusuf Tan Demirel rol alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com