Bir kentsel dönüşüm hikâyesi filmi “Faruk” gösterime giriyor

Aslı Özge’nin 90 yaşındaki babasını başrolüne taşıdığı filmi “Faruk” Başka Çarşamba’da seyirciyle buluşuyor.

  • ü
  • 17 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Bir kentsel dönüşüm hikâyesi olan ve filmin yönetmeni Aslı Özge’nin babasını başrole taşıdığı film Faruk, Başka Sinema dağıtımı ile özel gösterimlere hazırlanıyor. 74. Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde dünya prömiyerini gerçekleştiren film, yönetmenin ilk filminde olduğu gibi gerçekle kurgu arasında bir çizgi takip ediyor.

Yalnızca kentsel dönüşümü değil, bir baba – kız ilişkisini de ele alan Faruk, gerçek olaylardan ve karakterlerden esinlenilerek gerçek mekânlarda çekiliyor. Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı olan ve görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen’in üstlendiği filmde Faruk Özge, Derya Erkenci, Gönül Gezer, Alibey Güner, Nurdan Çakmak, Begüm Güzeldoğu ve Semih Arslanoğlu yer alıyor.

Yaşadığı apartman kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak üzere olan 90 yaşlarındaki Faruk, on yıllardır yaşadığı yer hakkındaki kararı geciktirmek için bina yönetimi toplantılarına katılyor. Kızı bu yıkım üzerine bir film yapmaya karar verince Faruk filmin ana karakteri hâline geliyor ve gerçekle kurgu arasında çizgi bulanıklaşmaya başlıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

29 Mayıs Çarşamba günü 14 farklı şehirde izleyici ile buluşacak olan filmin gösterimleri hakkında detaylı bilgi Başka Sinema üzerinden edinilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com