Berlin Film Festivali’nin ödüllü filmleri İstanbul’a geliyor

43. İstanbul Film Festivali’nin programı belli olmaya başladı. Bu yıl Berlin Film Festivali’nde ödül alan filmler de festival seçkisinde yer alacak.

  • ü
  • 14 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

My Favourite Cake filminden

Bu yıl 43.’sü düzenlenecek olan İstanbul Festivali’nin programı belli olmaya başladı. Festival, seçkisinde Berlin Film Festivali’nde ödül alan filmlere de yer vermeye hazırlanıyor.

Berlin Film Festivali’nin Şubat ayında gerçekleşen 74. edisyonunda Gümüş Ayı kazanan Hong Sang-soo imzalı A Traveler’s Needs, Jüri Ödülü ile dönen The Empire ve En İyi Yönetmen ödüllü Pepe, Türkiye prömiyerini 43. İstanbul Film Festivali’nde yapacak.

Seçkide yer alan filmler:

A Traveller’s Needs (Hong Sang-soo, 2024)

Berlin Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödülü alan Hong Sang-soo imzalı film, Güney Kore’de parasız kalan Fransız bir kadının karşılaştığı zorlukları konu ediniyor. Isabelle Huppert’in hayat verdiği kadın geçimini sağlamak için Fransızca dersleri vermeye başlıyor. Ancak kadın yaşadığı sıkıntıları taşımaya devam ettikçe her gün içtiği Makgeolli sığınağı oluyor.

L’Empire (The Empire, Bruno Dumont, 2024)

Berlin’de Jüri Ödülü alan L’Empire, her şeyin sıradan olduğu bir balıkçı köyünün bir bebeğin doğuşuyla geçirdiği değişimi anlatıyor. Yönetmenin kendine özgü mizahıyla, bir bebeğin doğumunun nasıl gezegenler arası bir savaşa yol açtığını gişe canavarı uzay destanlarını tiye alarak gösteriyor.

Pepe (Nelson Carlos De Los Santos Arias, 2024)

Berlin Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ödülüyle dönen Pepe, bildiği tek şey ölmüş olduğu olan ve zaman algısı olmayan bir suaygırının sorgulamalarına odaklanıyor. Amerika’da öldürülen ve Kolombiya basınında Pepe olarak anılan bu suaygırının hikayesi karşılaşmalar ve yanlış anlaşmalar, aydınlanmalar ve hüzünler arasında sunuluyor.

 

My Favourite Cake (Maryam Moghaddam, Behtash Sanaeeha, 2024)

Berlin’de FIPRESCI ve Ekümenik Jüri Ödülü’nün kazananı olan ve yönetmenleri Maryam Moghaddam ve Behtash Sanaeeha ülkeleri İran’da ev hapsinde oldukları için törene katılamadığı film My Favorite Cake ikinci baharın getirdiklerine odaklanıyor. Film, kocası öldükten ve kızı Avrupa’ya taşındıktan sonra yalnız kalan 70 yaşındaki Mahin’in kalbini yeniden aşka açması ve etrafında gelişen olayları anlatıyor.

Hors du Temps (Suspended Time, Olivier Assayas, 2024)

Yönetmenliğini Olivier Assayas’ın üstlendiği film, pandemiyi yeni ebeveynleriyle çocukluklarının geçtiği evde geçiren kardeşleri konu ediniyor. Evlerindeki eksikliklerin anılarını canlandırdığı, biri yönetmen diğeri gazeteci olan kardeşler ne zaman birbirlerinden ve geçmişlerinden bu kadar uzak düştüklerini sorguluyor.

Black Tea (Abderrahmane Sissako, 2024)

Yönetmenliğini Abderrahmane Sissako’nun üstlendiği Black Tea, düğününde hayır diyerek herkesi şaşırttıktan sonra Çin’e yerleşen 30’larının başındaki Aya’nın yeni hayatını konu ediniyor. 45 yaşındaki Çinli bir adamın dükkanında çalışmayan başlayan genç kadının, kendisine antik çay kültürünü öğreten patronuyla ilişkisi zamanla aşka dönüşüyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ulusal yarışma jüriliğini Aslı Özge, Merve Dizdar, Barış Aygen, Halil Altındere ve Ekin Fil’in üstleneceği 43. İstanbul Film Festivali’nin tam programı ve bilet satış tarihleri 26 Mart’ta festivalin internet sitesinde açıklanacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com