Baylan Pastanesi’nin 100 yılı bomontiada’da

'İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven' sergisi Yapı Kredi bomontiada’da ziyaretçilerini bekliyor.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Baylan Pastanesi’nin 100 yılına odaklanan sergi ‘İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven’, pastanenin kuruluşundan bu yana geçirdiği değişimi gözler önüne seriyor. İstanbul’un en seçkin ve köklü mekânlarından biri olan Baylan’ı anlatan sergi; pastanenin alandaki çalışmalarına, İstanbul kültür hayatına yaptığı katkılara ve önemli tatlılarına odaklanıyor.

Küratörlüğünü Sevecen Tunç’un yaptığı, tasarım ve kurgusunu ise Burçak Madran’ın üstlendiği sergi, araştırmacı yazar ve akademisyen Sevecen Tunç’un“İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” kitabından yola çıkarak hazırlanıyor. Cumhuriyet’le yaşıt olan pastanenin 100 yılını anlatan bu sergi, Baylan üzerinden toplumun geçirdiği değişimi de takip etme fırsatı sunuyor.

Sergi hakkında AA’ya konuşan küratör Tunç sergi sürecini ve arka planını “Bu projeye 2022 yılında başladık. Baylanlar bana ulaştı ve bir asrı aşan serüvenlerini kapsamlı bir şekilde anlatmak istediklerini söylediler. Projenin bütün süreçlerini üstlendim ve bu vesileyle Baylan’a, Baylan’la birlikte değişen, başkalaşan hayatlara tanıklık ettim… Baylan, İstanbul’un en nezih ve seçkin mekanlarının başında geliyor ama biliyoruz ki o dönemlerde başka ünlü pastaneler de var. Biz de neden Baylan kalıcı oldu, Baylan’ı başarılı yapan sırrın ne olduğunu anlamaya çalıştık. Nihayet fark ettik ki bu başarının ardında çok büyük bir emek var.” sözleriyle açıklıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Baylan Pastanesi’nin geçmişinde yer eden fotoğraflar, belgeler, mutfak ekipmanları, farklı tasarımlardaki çikolata ve şekerleme kutularına yer veren sergi, 29 Mart’a kadar YapıKredi bomontiada Galeri’de ziyaretçilerini bekliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com