Barış Manço’nun hayatı da film oluyor

Anadolu Rock müziğinin öncü isimlerinden Barış Manço’nu hayatı TAFF Pictures imzasıyla sinemaya uyarlanıyor.

  • ü
  • 03 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Aynalı Kemer, Gül Pembe, Süper Babaanne gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan Anadolu Rock efsanesi Barış Manço’nun hayatı beyaz perdeye uyarlanıyor. Yapımcılığını, Unutursam Fısılda (2014), Ölümlü Dünya (2018), Cinayet Süsü (2019) gibi filmlerin de yapım şirketi olan TAFF Pictures’ın üstleneceği filmi yapımcı Cemal Okan, Barış Manço’nun ölüm yıldönümünde, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Cemal Okan yaptığı paylaşımda, filmin danışmanlığını üstlenen olan Oğuzhan Toracı’nın paylaşımına yer vermişti. Oğuzhan Toracı paylaşımında “Barış Manço filminin danışmanı olarak bu hikayede yer almak, benim için büyük bir gurur oldu. Hayatını araştırırken ve dramaturjisini yaparken zekasına hayranlığım kat kat arttı. Bugün aramızdan ayrılışının yıldönümü, iyi ki Türkiye’nin dünya çapında böyle bir starı oldu ve hala eserleriyle yaşıyor.” sözlerine yer vermişti.

1991’de “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı” ünvanını alan Barış Manço 2 Ocak 1943’te dünyaya geldi. Müzik çalışmalarının yanı sıra yaptığı gezi programlarıyla “Barış Çelebi” olarak anılmış, 7’den 77’ye programıyla çocukların gönlünde taht kurmuştu. Şarkıları pek çok dile uyarlanan Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde aramızdan ayrıldı.

26 Ocak’ta vizyona giren Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi ile yine bir Anadolu Rock efsanesi olan Cem Karaca’nın hayatını izlemiştik. Sanatçıların hayat hikâyelerini konu alan yerli biyografi filmleri arasında Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı (2023), Barış Akarsu “Merhaba” (2022), Bergen (2022), Müslüm (2018) gibi yapımlar da yer alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com