Ataerkiye sanatsal bir başkaldırı: Kadının Adı Var

Ataerkil sistemle mücadele eden ve eşitliği savunan kadın sanatçıları bir araya getiren karma sergi “Kadının Adı Var” G-art Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 23 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Ataerkil sistemle ve iç içe olduğu kapitalizmle mücadele eden, çeşitliliği ve eşitliği savunan kadın sanatçıları bir araya getiren karma sergi Kadının Adı Var G-art Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor. Erkek egemenliğini sorgulayan ve kadınların tarihsel süreçlerdeki etkin rolünün görülmesini kendine amaç edinen bu sanatçılar, sanat hayatları süresince eserleri aracılığıyla ataerki ile mücadele ediyor oluşlarında ortaklaşıyorlar.

Sergiye ev sahipliği yapan G-art Galeri sergide yer alan santçılar İpek Duben, Azade Köker, Nancy Atakan, Suzy H. Levy, Dilara Akay, Gönül Nuhoğlu’nu “Bunlar, dünyanın insan iradesiyle, kolektif ifade ile değişebileceğine dair inançları yüksek kadınlar. Ve bir dönemin özgürlük arayışındaki parlak kadınlarından Duygu Asena vasıtasıyla ‘Kadının Adı Var’ ve olsun diye gözünü budaktan sakınmayan bir çok kadın var.” sözleriyle duyuruyor.

Cinsiyet, beden ve kimlik stereotipleri, aile hafızaları, kadına yönelik şiddet, yasaklar ve haklar üzerine düşünen ve bu kavramları sorgulayarak eserleriyle dönüştüren sanatçılar; sınırları bulanıklaştırarak, kişisel deneyimlerden beslenerek ve cinsiyet ve kimliğe ilişkin varoluşsal sorgularla farkındalık yaratmaya çalışıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kadının Adı Var, 30 Haziran’a kadar Çukurcuma’da yer alan G-art Galeri’de görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com