Aidiyet ve zamanın geçişine dair: “Ev başladığın yerdir”

Hera Büyüktaşcıyan, Guido Casaretto ve Lucia Tallová’nın çalışmalarını bir araya getiren sergi “Ev başladığın yerdir” Zilberman’da sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 11 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Ev ve hikâye anlatıcılığı kavramlarına bellek, kimlik ve ev içinde filizlenen kişisel ve kolektif tarihlerin ilişkisi üzerinden ele alan sergi Ev başladığın yerdir Hera Büyüktaşcıyan, Guido Casaretto ve Lucia Tallová’yı bir araya getiriyor. Adını T. S. Eliot’ın Dört Kuartet şiirinin bir dizesinden alan sergi Zilberman’da sanatseverlerle buluşuyor.

Guido Casaretto, Your Well-Traveled Uncle

Sergide, her seferinde geri dönülmeye özlem duyulan ev, fiziki varoluşunun ötesinde, kimlik, köken, sığınma, aidiyet ve topluluk fikirlerinin özünün temsili olarak yer alıyor. Ev başladığın yerdir’de aidiyet ve zamanın geçişine dair karmaşık durumları yansıtan anlatılar üzerinden ev ve zaman içindeki dönüşümü bağlamında belleğin kendine özgü dünyası yeniden yorumlanıyor.

Hera Büyüktaşcıyan, Dalga

Sergide, eserlerinde belleği zamanın, mekânın ve mimari hafızanın gözle görülemeyen unsurlarıyla sabitleyerek onları sosyopolitik tarihlerde gözlemlenen dönüm noktalarını referanslamak için kullanan Hera Büyüktaşcıyan Dalga ve İçsel Bir Esintinin Uzuvları çalışmaları ile yer alıyor.

Lucia Tallová

Kişisel tarih, mit, bilim ve teknolojiden ilhamla kültürel aktarım, uyarlama ve kimlik süreçlerinin karmaşasını inceleyen Guido Casaretto Your Well-Traveled Uncle ve A Few Came Back from Melbourne-2 adlı eserleri ile; Lucia Tallová ise seneler içinde antika dükkanlarından topladığı malzemeleri bir araya getiren fotoğrafik kolaj ve asamblajlardan oluşan Dağ adlı yerleştirmesi ile sergide bulunuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Küratörlüğünü Nazlı Yayla’nın üstlendiği Ev başladığın yerdir 20 Temmuz’a kadar Zilberman’da görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com