Ahmet Ümit’e Almanya’dan arkeolog üye beratı

Alman Arkeoloji Enstitüsü, 'Kayıp Tanrılar Ülkesi' adlı romanıyla Ahmet Ümit'i arkeolog üye beratıyla onurlandırdı.

  • ü
  • 16 Aralık 2023
  • ü
  • Kültür

Türk polisiye romanının önemli isimlerinden Ahmet Ümit, Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından arkeolog üye beratıyla onurlandırıldı.

Ümit üyelik beratını 2021 yılında Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi‘nde Pergamon arkeolojisi, UNESCO Dünya Mirası Alanları, Bergama / Pergamon ve Berlin arasında kültürel mirası anlattığı ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihini çarpıcı bir dille yansıttığı için aldı.

Ahmet Ümit üyelik beratını Alman Arkeoloji Enstitüsü’nün bilimsel danışma kurulunun önerisiyle aldı.

‘Geçmişine sahip çıkmamayanlar, bügünlerine de sahip çıkamazlar’

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht katılımıyla dün gerçekleşen Winckelmann Konferans Günü’nde ödülünü İstanbul Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson’un elinden alan Ahmet Ümit şunları söyledi:

“Bir edebiyatçı olarak bilim insanları tarafından ödüllendirmek benim için çok büyük bir onur. Umarım zengin tarihimize ve muhteşem arkeolojik alanlarımıza daha fazla sahip çıkarız. Çünkü geçmişine sahip çıkmamayanlar, bügünlerine de sahip çıkamazlar.”

Ümit, 2006 yılında da Türk Eski Çağ Enstitüsü tarafından Patasana ve Ninata’nın Bileziği adlı eserleriyle arkeolog beratıyla ödüllendirilmişti.

Kayıp Tanrılar Ülkesi, 2021 yılında Yapı Kredi Yayınları’ndan okura sunulmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com