7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin programı belli oldu

31 filmin dünya, 37 filmin ise Türkiye prömiyerinin gerçekleşeceği “Olmazlara inat” sloganıyla gelen 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin programı belli oldu.

  • ü
  • 22 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası film festivali olan 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin programı belli oldu. 27 ülkeden 77 filmin yer alacağı, 31 filmin dünya prömiyerinin, 37 filmin ise Türkiye prömiyerinin gerçekleşeceği festival, 26 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Avrupa Sivil Düşün Projesi desteğiyle, Türk Tuborg A.Ş. ve Megapol sponsorluğunda düzenlenecek olan festivalde geçen ay hayatını kaybeden yönetmen Birsen Kaya, düzenlenen bir törenle anılacak. Sabire Soytok’un yönettiği “Avantürün Kraliçesi Birsen Kaya” belgesel anma kapsamında festivalde yer alacak.

FESTİVAL ATÖLYELERİ

Çeşitli atölye ve etkinliklerin de yer alacağı festivalde Alman yönetmen “Sabine Steyer-Violet’nin Ustalık Sınıfı Masterclass’ı öne çıkan atölyeler arasında yer alıyor. Festivalde ayrıca, İZKF desteği ve Goethe-Institut işbirliğiyle,“İzmir’den Karakter Yaratmak Proje Geliştirme Atölyeleri” İzmir Ticaret Odası sergi salonunda bu yıl ilk kez düzenlenecek.

Festival kapsamındaki diğer atölyeler ise şöyle: Aysim Türkmen ile İzmir’den Karakter Yaratmak, Sevinç Baloğlu ile Belgesel Atölyesi, Prof. Berrak Taranç ile Film Müziği Atölyesi, Aysim Türkmen ve Gülengül Altıntaş ile Yönetmenlik Atölyesi, Gülten Taranç ile Alternatif Yapımcılık Atölyesi, Nurdan Tümbek Tekeoğlu ile Kitlesel Fonlama Atölyesi.

JÜRİ ÜYELERİ

Institut Français İzmir, İstinyePark Teras Renk Sineması ve Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan festivalin jüri üyeleri ise şu şekilde; Ulusal ve Uluslararası Altın Makara Uzun Metraj Film: Handan İpekçi, Şebnem Dönmez, Sevinç Baloğlu, Saadet Ersin, Sylvie Debs; Ulusal ve Uluslararası Kamera Göz Uzun Belgesel Film: Doç. Dr. Hilal Süreyya Yılmaz, Dilek Kaya, Mafalda Ade; Ulusal ve Uluslararası Kısa Candır Kısa Film: Altuğ Akın, Mine Söğüt, Gizem Erman Soysaldı; Uluslararası Deneysel ve Animasyon Jüri Üyeleri: Deniz Berberoğlu, Dr. Dilaver Bayındır, Banu Bozdemir; SİYAD jürisi: Ali Ulvi Uyanık, Evrim Kaya, Kerem Bumin.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

26 Şubat Pazartesi günü saat 13.00’te Carol Nguyen’in Nanitic adlı filminin gösterimiyle başlayacak olan festivalin ayrıntılı programına Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin internet sitesinden ulaşılabilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com