5 Grammy adaylı Salif Keita İstanbul’da

Salif Keita, caz, ritim ve blues ile yerel Afrika müziği geleneklerini harmanlayarak, Afropop dans müziği türünü müzikseverlerle paylaşacak.

  • ü
  • 18 Ekim 2024
  • ü
  • Kültür

Salif Keita (FOTOĞRAF: MUJAHID SAFODIEN / AFP)

Afro Pop’un efsanevi ismi Salif Keita, kariyerine damga vuran 55 yılı aşkın müzik yolculuğuyla İstanbul’da dinleyicileriyle buluşuyor. Müzik dünyasında “Afrika’nın Altın Sesi” olarak anılan Salif Keita, caz, ritim ve blues ile yerel Afrika müziği geleneklerini harmanlayarak, Afropop dans müziği türünü 7 Kasım akşamı Zorlu PSM’de müzikseverler ile paylaşacak.

5 Grammy adaylığı, 18 albüm ve uluslararası arenada kazandığı pek çok ödül ile Salif Keita, Afrika müzik tarihine bıraktığı derin izleri sergilediği ve müzikseverlerin efsanevi sanatçının büyüleyici performansıyla deneyimleyeceği bir konsere imza atacak. Mali İmparatorluğu’nun kurucusu Sundiata Keita’nın soyundan gelen Salif Keita, soylu geçmişine rağmen hem ailesi hem de toplumu tarafından albinizm nedeniyle dışlanıyor.

Yoksul bir çiftçi ailesinde büyüyen Salif Keita, müzikle ilgilenerek geleneksel kuralları çiğniyor. 18 yaşında Bamako’nun kulüplerinde başladığı müzik kariyeriyle kısa sürede yıldızlaşan ve dünya çapında sayısız ödül kazanan Salif Keita, 7 Kasım akşamı Zorlu PSM Turkcell sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com