Zühtü Arslan, Erdoğan’ın yüzüne söyledi: Beğenmeseniz de AYM kararlarının uygulanması zorunluluktur

Yeni üye katılımı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Görüş farklılıkları gerekçesiyle AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir anayasal zemini yoktur" dedi.

  • ü
  • 08 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Yılmaz Akçil’in yemin törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu toplantıda konuşan AYM Başkanı Zühtü Arslan, “Beğenmeyip katılmayabiliriz ama AYM kararlarının uygulanması bir anayasal zorunluluktur” dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, büyük bir yargı krizine neden olan Can Atalay krizinden sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı yemin töreninde konuştu.

Arslan konuşmasında “Bireysel başvuru Türk yargı tarihinin en büyük yargı reformlarından biridir” vurgusu yaptı. Arslan, “Temyizden geçerek kesinleşmiş yargı kararlarından sonra AYM’nin verdiği karar ve yaptığı yorumdan sonra görüş farklılıklarının bulunduğu gerekçesiyle AYM kararlarının uyulmamasının hiçbir anayasal ve yasal zemini yoktur” ifadelerini kullandı.

Yüksek Mahkeme Başkanı “Elbette, AYM’nin kararını beğenmeyebiliriz ama bir hukuk devletinde beğenmesek de bu kararlara uyulması Anayasal zorunluktur” ifadelerini kullandı.

Arslan, şöyle devam etti:

‘BEĞENMEYİP KATILMAYABİLİRSİNİZ AMA UYGULANMASI YASAL ZORUNLULUK’

“Temyizden geçerek kesinleşmiş yargı kararlarından sonra AYM’nin verdiği karar ve yaptığı yorumdan sonra görüş farklılıklarının bulunduğu gerekçesiyle AYM kararlarının uyulmamasının hiçbir anayasal ve yasal zemini yoktur.

Temyiz incelemesi değil, anayasaya uygunluk denetimi incelemesi yapmaktadır. AYM’nin kararından sonra görüş farklılıklarının bulunduğu gerekçesiyle AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal zemini ve temeli yoktur. Beğenmeyip katılmayabiliriz ama uygulanması bir anayasal zorunluluktur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com