‘Yurt dışına çıkmaya çalışıyor’ suçlamasıyla KHK’lı hâkim ve polisler gözaltına alındı

9 şüpheli ve 4 tekne mürettebatı olmak üzere 13 kişinin 'Kıskaç-28' adını verdiği operasyonda gözaltına alındığını kaydeden Yerlikaya, 2 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu.

  • ü
  • 17 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile Emniyet personeli Ü.B. ve K.B. “W.B.” isimli kişilerin tekneyle Muğla’dan yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandığı öne sürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paylaştığı ‘editli’ video ile birlikte yaptığı ’emojili’ açıklamada, “İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki “W.B.” isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik “KISKAÇ-28” operasyonu düzenlendi.” dedi. Yerlikaya, Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce karadan ve denizden yapılan takip çalışmaları sonucu; “W.B.” isimli teknenin uluslararası sulara doğru yöneldiğinin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında durdurulduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, ilgili kişilere yönelttiği suçlamalara ilişkin ise, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından suç kabul edilmeyen an tekne içerisinde, Bylock kullanıcısı olmak, örgüt üyeliği suçuyla ihraç edilmeyi öne sürdü ve O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli hakimler,
Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri ve M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı olan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. isimli şahıslar yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiğini bildirdi.

9 şüpheli ve 4 tekne mürettebatı olmak üzere 13 kişinin ‘Kıskaç-28’ adını verdiği operasyonda gözaltına alındığını kaydeden Yerlikaya, 2 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com