Yolsuzluğa ‘kamu düzeni’ kılıfı: 60 milyonluk vurgun haberlerine erişim engeli

AKP yönetimindeki Midyat Belediyesi'nde yaklaşık 60 milyon liralık vurgun yapıldığına ilişkin haberlere erişim engeli getirildi. Gerekçe olarak belediyenin kişilik haklarının korunması ve 'kamu düzeninin korunması' maddesinin gösterilmesi dikkat çekti.

  • ü
  • 18 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’li Mardin Midyat Belediyesi’nde, aralarında özel kalem müdürünün de olduğu dört kişinin, yaklaşık 60 milyon TL’lik yolsuzluk yaptığı iddiasına ilişkin haberlere erişim engeli getirildi.

Midyat Sulh Ceza Hakimliği’nin erişim engeli kararını İfade Özgürlüğü Derneği duyurdu.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, mahkemenin bu kararı alırken ‘usul ve yasaya aykırı bir şekilde iptal edilen 9’uncu madde hükmünün etrafından dolaşmaya çalıştığını’ söyledi. Akdeniz, “1. Midyat Sulh Ceza Hakimliği, Midyat Belediyesinin “kişilik haklarını korumak için” milli güvenlik ve kamu düzeninin korunmasına karar verdi” dedi.

Kararla, toplamda 53 haber ve içerik erişime engellendi.

NE OLMUŞTU?

Mezopotamya Ajansı’nın duyurduğu habere göre; Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin’in seçim döneminde yaptığı harcamaların yanı sıra Midyat Kültür Festivali ile imar alanında yapılan bazı harcamaların ödemesi yapılmadı.

Bunun üzerine yapılan incelemede belediye kasasından söz konusu harcamalar için yaklaşık 60 milyon TL alındığı ortaya çıktı.

Daha sonra harcamalardan sorumlu İmar İşleri Müdürlüğü’nde görevli Abdullah A., Belediye İştiraki Müdürü Ahmet C., Belediye Başkanı Veysi Şahin’in Özel Kalem Müdürü Halil P. ile Muhasebe yetkilisi Maşuk C., açığa alındı.

Bahsi geçen isimlerin kasadan çıkardıkları parayı sanal para sistemlerine yatırdıkları ve kaybettikleri iddia edilirken, belediye tarafından yapılan şikayet üzerine inceleme başlatıldı.

Olaya ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Mülkiye Müfettişleri’nin de belediyede inceleme başlattığı öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com