YÖK Başkanı Özvar’a tepki: Önce attığınız akademisyenleri işlerine döndürün de sıra ABD’lilere gelsin

Gazze'de yaşananlara tepki gösterdiği için işinden olan ABD'li akademisyenleri Türkiye'ye davet eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a KHK'lı akademisyen Ahmet Karadağ tepki gösterdi. Karadağ, YÖK Başkanı olarak, öncelikle üniversiteden attığınız, açlığa mahkum ettiğiniz, yurt dışına gitmek zorunda bıraktığınız benim gibi binlerce profesör ve doçenti işlerine geri döndürün de sıra Amerikalı hocalara gelsin" dedi.

  • ü
  • 28 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Yükseköğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Gazze’de İsrail’in uygulamalarına karşı çıktıkları için işini kaybeden akademisyenleri Türkiye’ye davet etmesi tartışmalara neden oldu.

Prof. Dr. Özvar, sosyal medya hesabından “Batılı üniversitelerden Gazze’deki katliamlara sırf karşı çıktıkları için işini kaybeden bilim insanlarına ve öğrencilere sesleniyorum: Batılı akademisyen ve bilim insanlarına Türk üniversitelerinin kapıları açıktır. Buyurun, ülkemize gelin” ifadesini kullandı.

Özvar’ın bu paylaşımına KHK ile üniversiteden ihraç edilen akademisyenler tepki gösterdi. Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “YÖK Başkanı olarak, öncelikle üniversiteden attığınız, açlığa mahkum ettiğiniz, yurt dışına gitmek zorunda bıraktığınız benim gibi binlerce profesör ve doçenti işlerine geri döndürün de sıra Amerikalı hocalara gelsin.”dedi.

‘SİZ OLSANIZ GELMEK İSTER MİSİNİZ?’

KHK’lı asker Levent Mazılıgünüy ise Prof. Dr. Özvar’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Hocam, Allah aşkına, aklımızla dalga geçmiyorsunuz değil mi?! Kaç hoca ihraç edildi? Yayınsız, atıfsız hocalar yükseltildi. Endekslerde tepetaklak olduk! Akademisyen verilere bakar. Yabancı akademisyen ülke verilerine bakınca ne düşünür?! Siz olsanız gelmek ister misiniz?!” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com