Yeşil Sol Parti’nin kongresine 3 ay sonra soruşturma: 16 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin (YSP) 15 Ekim'deki olağan kongresinde "örgüt propagandası" yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, Pervin Buldan, Mithat Sancar... Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 4. Olağanüstü Kongresi Ankara Atatürk Spor Salonunda yapıldı. Kongrede partinin adı "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi", resmi kısaltmasıyla HEDEP olarak değiştirildi. Yeni partinin eşbaşkanları da Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan oldu. (Abdurrahman Antakyalı - Depo Photos)

Yeşil Sol Parti’nin (YSP) 15 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirdiği kongresinde “örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Savcılık 16 kişi için “örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Ankara’da 15 Ekim’de gerçekleştirilen Yeşil Sol Parti olağan kongresi sırasında “örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, kongre sırasında “örgütsel etkinlikler” yapıldığı öne sürülerek, PKK’nın cebir ve şiddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propagandasını yaptığı iddia edilen 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara merkezli 10 ilde şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

15 Ekim’deki kongrede Yeşil Sol Parti, adını değiştirerek Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) yapmıştı. Yargıtay’ın HEDEP kısaltmasına itiraz etmesinin ardından partinin adı DEM Parti olarak değiştirilmişti.

Kongre sırasında Öcalan posteri açan 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com