Yerlikaya’dan KHK’lılar için ‘kökünü kazıyoruz’ açıklaması: 4130 operasyon yaptık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığı süresince Gülen cemaati üyesi oldukları gerekçesiyle yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan KHK'lıların sayısını açıkladı. 4130 operasyon yaptıklarını kaydeden Yerlikaya, "Kökünü kazıyoruz" dedi.

  • ü
  • 15 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Yerlikaya'nın görevi devraldığı törende Soylu'nun bakışı ekranlara böyle yansımıştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldiği günden bu yana Gülen cemaatine yönelik yaptıkları operasyonların sayısını açıkladı. Operasyonların hâlâ bu kadar çok olmasının sebebini, “Su uyur FETÖ uyumaz, kılıktan kılığa giren bu ihanet yapılanmasının kökünü kazıyoruz” diyerek açıklayan Yerlikaya, 6260 kişinin şüpheli olarak gözaltına alındığını, bunların 1312’sinin tutuklandığını söyledi.

Sözcü gazetesine konuşan Ali Yerlikaya, Gülen cemaatine yönelik operasyonların “askeri mahrem yapılanması”, “emniyet mahrem yapılanması” ve “güncel yapılanması” gerekçesiyle yapıldığını savundu. Soruşturmalar kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunanları yakaladıklarını kaydeden Yerlikaya, “15 Temmuz gecesi, milletimizin omuzlarımıza yüklediği yükün de sorumluğun da farkında olarak mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

Yerlikaya, kendi döneminde yapılan operasyonların sonucunu da şöyle paylaştı: “Göreve geldiğimiz dönemde FETÖ’ye yönelik; 4.130 operasyon yaptık. 6.260 şüpheli gözaltına alındı. 1.312’si tutuklanırken, 1.290’ı hakkında adli kontrol kararı verildi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com