Yerlikaya çöp torbası giydirilmesini savundu: Soruşturma açılmadı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı vuran Yunus Emre Geçti'nin adliyeye çıkarılırken darp edilmesi ve çöp torbası giydirilmesine yönelik soruşturma başlatılmadığını belirtti.

  • ü
  • 23 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memuru Şeyda Yılmaz’ı vuran Yunus Emre Geçti’nin Adliye’ye hayvan nakil aracı ve çöp poşeti giydirilmiş şekilde gönderilmesiyle ilgili soruşturma açılmadığını duyurdu.

İstanbul Ümraniye’de polis Şeyda Yılmaz’ın hayatını kaybettiği saldırı sonrası gözaltına alınan Yunus Emre Geçti, adliyeye sevk edildi. Geçti, siyah çöp poşeti giydirilerek, iki kadın polis tarafından Hayvan Durum İzleme Amirliğine bağlı hayvan taşıma aracına bindirildi. Daha sonra adliyeye getirilen Geçti, çok sayıda polis eşliğinde ifade için getirilirken bu sırada darbedildi. Söz konusu anların görüntüleri de servis edildi. Geçit’in “cinsel istismar”, “kasten yaralama” ve “yağma” gibi 26 suç kaydığının olduğu açıklandı.

Kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından ilgili kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı haberi İçişleri Bakanlığı tarafından sert bir dille yalanlandı. Bakan Ali Yerlikaya, “Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar ALÇAKÇA BİR YALANDIR❗️

Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir SORUŞTURMA AÇILMAMIŞTIR❗️

Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com