Yer bilimcilerin sürekli işaret ettiği Bingöl Karlıova’da korkutan deprem

Akşam saatlerinde Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer bilimciler sık sık Karlıova'ya işaret ederek uyarıda bulunuyor.

  • ü
  • 26 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’tan alınan verilere göre deprem yerin 11.88 kilometre altında gerçekleşti.

Son dakika haberine göre, Bingöl Karlıova’da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 11.88 kilometre olarak ölçüldü. Saat 18.27’de yaşanan sarsıntı sonrası vatandaşlar panik yaşadı.

KANDİLLİ RASATHANESİ 4,1 OLARAK AÇIKLADI

Karlıova’daki depreme dair Kandilli Rasathanesi’nden de açıklama geldi. Kandilli verilerine göre deprem 4,1 büyüklüğünde gerçekleşti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

BİNGÖL VALİLİĞİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, merkez üsstü Karlıova olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Valiğin resmi X hesabından yapılan açıklamada, “Saat 18.27’de Merkezi Karlıova olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” denildi.

NACİ GÖRÜR, “6 ŞUBAT DEPREMLERİ STRES BİRİKTİRDİ” DEMİŞTİ

Deprem uzmanı Naci Görür, iki gün önce Bingöl Karlıova’ya işaret ederek uyarıda bulunmuştu. NTV’ye konuşan Görür, “En çekindiğimiz yer Bingöl. Karlıova’dan başlayıp Erzincan’a kadar devam eden Yedisu” dedi. Görür, bu fayın en son 1794 yılında deprem olduğunu ve 250 senede bir de deprem ürettiğini vurguladı. Görür, 6 Şubat depremlerinden sonra bu faya stres bindiğini de düşündüklerini dile getirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com