Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan: Cehennemin dibine doğru yuvarlanıyoruz

İktidar yanlısı yazar Yusuf Kaplan, Nadir Güran cinayetini değerlendirdiğin yazısında, "Türkiye, çocuk cinayetleriyle sarsılıyor son yıllarda… Cehennemin dibine doğru yuvarlanıyoruz topyekûn! " dedi.

  • ü
  • 13 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İktidar yanlısı Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Narin Güran cinayetini değerlendirdiği yazısında, “Narin cinayeti ilk ve son çocuk cinayeti değil, ne yazık ki. Türkiye, çocuk cinayetleriyle sarsılıyor son yıllarda… Cehennemin dibine doğru yuvarlanıyoruz topyekûn!” ifadesini kullandı.

Nadir cinayetinin tesadüf olmayacağı ihtimali üzerinden durulması gerektiğine işaret eden Kaplan, “Bendeniz bu hâdisenin tesadüfî olmayabileceği ihtimali üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Diyelim ki, olağan, kendiliğinden gelişen bir cinayet hâdisesi bu. Cinayetin işleniş biçiminden 8 yaşındaki masum Narin’in naaşının bulunmasına kadar yaşananların pek de tesafüfî olmadığını söylemek için kâhin olmak gerekmiyor…

Düşünsenize, mesele Kur’ân kurslarının varlığının sorgulanmasından, bu toplumun varlık nedenini oluşturan, bu toplumu bin yıl birbirine etle tırnak gibi bağlayan İslâm’ın hayat bahşeden değerlerinin aşağılanmasına kadar gelip dayandı, zıvanadan çıktı. Bu, bu toplumun birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin dinamitlenmesi demektir ve aslâ tesadüfî değildir.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘CİNAYETETE KARIŞANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN’

Narin cinayetinin ne ilk ne de son olacağını ifadede eden Kaplan, şöyle devam etti: “Türkiye, çocuk cinayetleriyle sarsılıyor son yıllarda…

Cehennemin dibine doğru yuvarlanıyoruz topyekûn!

İşlenen cinayetin ürperticiliği yetmiyormuş gibi, bir de aşağılık adam, cinayeti işlemiş, gitmiş, güya namaz kılmış!

Sen namaz kıldığını mı sanıyorsun? Sahibin kim senin? Kimin adına hareket ediyorsun? “Namaz, kişiyi bütün kötülüklerden alıkor, uzaklaştırır,” diye buyurulur âyette. Âyet bu, âyet!

Senin kıldığın namaz, senin masum bir çocuğu hunharca katletmeni engellemiyorsa o namaz namaz olur mu! O namaz başına çalınsın senin!

Allah senin de, o masum günahsız çocuğun hunharca katledilmesine yardım ve yataklık eden herkesin de belâsını versin. ”

Kaplan, Türkiye’de büyük bir çürüme yaşandığına işaret ederek, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Narin cinayeti ile iç cephenin nasıl ele geçirildiğini, hatta işgal edildiğini bir kez daha görmüş oluyoruz. Türkiye çok büyük değerler yozlaşması ve ahlâkî çürüme yaşıyor… Yüzyıllık Cumhuriyet tarihimizde yaşadığımız en büyük dejenerasyonu yaşıyoruz…

Aile parçalandı…

Boşanmalar tavan yaptı.

Pornografi, uyuşturucu, cinsel sapkınlık biçimleri ve şiddet olayları zıvanadan çıktı…

Oysa bizim sahip olduğumuz muhkem değerler, dünyanın şiddetle ihtiyacını hissettiği kalıcı, köklü değerler…

Unutmayalım: Eğer bu ülke bin yıllık müşterek inançlarını, müşterek değerlerini, müşterek tarihini yitirirse, bu topraklardaki birliğini, dirliğini ve kardeşliğini de yitirir, bu toprakları da.

Ve tarihten silinir gider -Allah muhafaza!

Vesselâm.!

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com