‘Yenidoğan çetesi’ skandalında yeni ses kaydı: ‘Kanka Bilal Erdoğan’ı filan aramış’

İnfial yaratan 'yenidoğan çetesi'ne ilişkin iddianameye yansıyan ses kayıtlarına göre bir bebek ölümü üzerine Güney hastanesinin Bilal Erdoğan'ı aradığı ve skandalın üzerini kapattığı iddia edildi. İddianamede bu bölüm, "Kanka Bilal Erdoğan'ı falan aramış" şeklinde yer aldı.

  • ü
  • 20 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan çetesi’ soruşturması Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi. Yenidoğan çetesiyle ilgili soruşturma yürütmek isteyen savcıyı tehdit eden eski bir bürokratın ses kayıtları ortaya çıkmıştı.

Bebeklerin katledildiği skandala ilişkin çok sayıda soru işareti bulunurken, yeni bir iddia ortaya atıldı. İddianameye yansıyan tapelerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da adı geçiyor.

Gazeteci Alican Uludağ’ın aktardığına göre, yenidoğan çetesi dosyasından ortaya çıkan yeni dinleme kayıtlarında tutuklu hemşireler Hüseyin Günerhan ile Hakan Doğukan Taşçı arasında geçen diyaloglarda Bilal Erdoğan’ın bir hastaneyle ilgili iddiaların üzerini kapattığı iddia edildi.

‘KANKA BİLAL ERDOĞAN’I FİLAN ARAMIŞ’

Kayıtlara göre tutuklu hemşire Hüseyin Günerhan, bir bebek ölümü üzerine “Madem bu kadar büyük bir şey, Güney (Hastanesi) bunun üzerini nasıl kapattı?” diye soruyor. Bir diğer hemşire Hakan Doğukan Taşçı da “Kanka Bilal Erdoğan’ı falan aramış” yanıtını veriyor.

Dinleme kayıtlarındaki bir başka Bilal Erdoğan görüşmesinde ise çete lideri Fırat Sarı, “Teyze onların yanında Tayyib’in oğlunu, Bilal’i aramış” diyor.

Yine aynı kayıtlarda hemşirelerin kendi haklarında herhangi bir soruşturma olup olmadığını sorgulamak için savcı yakınlarından bilgi aldıkları da ortaya çıktı.

Hüseyin Günerhan, Amasya’da görevli bir savcının kuzeni olduğunu söylüyor ve “Hem senin hem benim ismim geçiyor mu bir sordurayım kanka” diyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com