Yenidoğan çetesi denetimler sırasında yoğun bakımdaki “fazla” bebekleri saklamış

Yenidoğan bebekleri SGK’dan ve ailelerinden para almak için ölüme götüren çetenin, hastanelerdeki denetimler sırasında 'fazla' bebekleri sakladığı, dijital kayıtlarla da oynadıkları ortaya çıktı.

  • ü
  • 24 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Yenidoğan bebekleri SGK’dan ve ailelerinden para almak için ölüme götüren çeteye yönelik yapılan eş zamanlı denetimlerde yeni detaylara ulaşıldı. Sağlık Bakanlığı görevlileri hastaneye geldiklerinde şüphelilerin denetim süreci bitene kadar fazla hastaları yoğun bakımdan çıkarıp sakladıkları, dijital kayıtlarla oynadıkları ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre, eşzamanlı denetimlerde, şüpheliler birbirleri ile iletişim kurarak hemen hastanelerdeki eksiklikleri tamamlamaya çalıştı. İlker Gönen, epikrizlerin sürekli farklı yazılması, dosyaların uyumsuz olması nedeniyle denetim sırasında yakalanmamak için Hüseyin Günerhan, Aslan Babayiğit ve Mesut Özkan’ı arayarak, epikriz evraklarının ve dosyaların uyumlu olması için görüşmeler yaptı.

‘KOVANIMIZA ÇOMAK SOKTULAR’

Medilife Hastanesi’nde hemşire olan Ceren Hatice Kırım, arkadaşı Harun Reşit Hava ile yaptığı görüşmede, “Bakanlıktan denetime geldiler, her türlü işi, yolsuzluğu açığa çıkarttılar, bizim kovanımıza çomak soktular. Ne yaptıklarının çok bilincindeler ve ne aradıklarını çok iyi biliyorlardı. Nokta atışı yaptılar. Sonum hayrolsun” dedi.

DENETİM YAPILIRKEN DEPODA SAKLANMIŞ

TRG Hospitalist Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Cansu Akyıldırım yine aynı hastanede çocuk doktoru olarak çalışan Mehmet Gürül’ü arayarak, “Denetime gelmişler hemen dışçıları göndersenize” diyerek ‘dışçılar’ olarak bahsettiği yenidoğan yoğun bakımda bulunması için gerekli donanım ve belgelere sahip olmayan, kadroları başka hastanelerde olan çalışanları göndermesini istedi. Çağla Durmuş’u arayan Tuğba Kaya, ‘dışçı’ olarak çalıştığı Medilife Hastanesi’nde denetim sırasında Dr. Mehmet’in, kendisine ‘alanda çık’ demesi üzerine ilaç odasına kaçtığını, denetim bitene kadar orada saklandığını anlattı. SGK sorgulamasında kaydı çıkmayan Tuğba Kaya’nın, Medilife sağlık hizmetlerinde çalıştığı 31 Ocak 2023’te çıkışının olduğu, denetim tarihinde usulsüz olarak hasta baktığı tespit edildi.

SAYILARLA DA OYNAMIŞLAR

Medilife Hastanesi sekreteri Sümeyye Özdemir, örgüt yöneticisi İlker Gönen’i arayarak, alanda bulunan hasta sayısı ile sistemde kayıtlı hasta sayısının uyumsuz olduğunu, denetim geldiği sırada fazla hastaları alandan çıkartıp sakladıklarını, medikal muhasebeden ekran üzerinde oynama yaparak sayıyı düzelttiğini, yoğun bakımda tedavi görmesi gereken hasta bir bebeğin denetim sırasında hastanenin sorun yaşamaması için denetim süresince yeri belli olmayan bir alana götürüldüğünü söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com