Yeniden Refah Partisi erken seçim için tarih verdi: Görünen köy kılavuz istemez

Türkiye'nin erken seçime doğru ilerlediğini söyleyen Yeniden Refahlı Suat Kılıç, "2025 yılı sonbaharı ya da 2026 yılının ilkbaharı olabilir, bu erken seçim kapımızı çalacaktır" dedi.

  • ü
  • 05 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu. Kılıç, “2025 yılında 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir tarih olacaktır.” dedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın YRP’den istifası etmesiyle ilgili konuşan Kılıç, “Para alamamak, projeyi onaylatamamak, Ankara’nın hibelerinden yararlanamamak, seçilmiş belediye başkanının yer değiştirmesi için haklı bir gerekçe olamaz.” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ekonomik kriz ve enflasyona dikkat çekti; partisinin erken seçim için kararlaştırdığı tarihi açıkladı. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda Suat Kılıç, enflasyon, açlık sınır ve yoksulluk sınırı rakamlarını hatırlattı. Erken seçimle ilgili tartışmalarla ilgili, “2025 yılında 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir tarih olacaktır.” dedi.

Kılıç’ın açıklaması şöyle:

“Türkiye’de erken seçim olabilir. Rakamları paylaştım sizinle. Bu şartlar altında Türkiye’nin uzun süre devam etmesi mümkün değil. Görünen köy kılavuz istemez. Türkiye’nin erken seçime doğru ilerlediğini görüyoruz. 2025 yılının sonbaharı olabilir, 2026 yılının ilkbaharı olabilir. Bu erken seçim kapıya dayanacaktır. Teşkilatlarımızı bu erken seçime hazırlıklı olmak için çağırıyoruz. 2025 yılında 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir tarih olacaktır. 24 Kasım öğretmenler günü. Seçimde okullar kullanıldığı için ve öğretmenler de resmi görevli olduğu için bu şekilde bir seçim planlaması Türkiye’nin gündemine gelebilir.”

‘SELAMLA GELDİ, SELAMSIZ GİTTİ’

Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın YRP’den istifa etmesine ilişkin konuşan Kılıç, şöyle konuştu: “Ayrılmasının haklı gerekçeleri olsaydı ayrıldığı gibi başka bir partiye geçebilirdi. Aldığı oyun 200 bini YRP’nin oylarıdır, belki de bir 50 bini kendisinin getirdiği oylardır. Genel Başkanımızla vedalaşmadan, gelirken selamla geldi, giderken selamsız gitti. Hiç kimse yeri doldurulamaz değil. Para alamamak, projeyi onaylatamamak, Ankara’nın hibelerinden yararlanamamak, seçilmiş belediye başkanının yer değiştirmesi için haklı bir gerekçe olamaz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com