Yeni Asya gazetesi genel yayın yönetmeni Kazım Güleçyüz gözaltına alındı

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Fethullah Gülen'in vefatının ardından yayınladığı mesajı nedeniyle heder gösterilmişti. Güleçyüz'ün bu sabah gözaltına alındığı duyuruldu.

  • ü
  • 23 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Fethullah Gülen’in vefatı sonrası sosyal medyadan paylaştığı “baş sağlığı” mesajı nedeniyle hedef gösterilmişti. Güleçyüz’ün sosyal medya hesabı erişime kapatılırken, kendisi de bu sabah gözaltına alındı.

İstanbul’da, Fethullah Gülen’in vefatı sonrası sosyal medya platformlarında “propaganda” yaptıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, Gülen’in vefatı sonrası paylaşımları nedeniyle 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılık, aralarında Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’ün de bulunduğu 4 kişinin yakalanmasına yönelik gözaltı kararı verdi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 kişi gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Güleçyüz, Gülen’in vefatı sonrası sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı: “Fethullah Gülen de imtihan aleminden berzah alemine göçmüş. Hakkındaki iddiaların hesabı artık öbür tarafta görülecek. Bu iddialar gerekçe gösterilerek yapılan ve nice insanın mağduriyetine sebep olan hukuksuzlukların son bulması dileğimizi bir kez daha tekrarlayarak, Allah rahmet ve adaletiyle muamele eylesin diyoruz. Camianın başı sağ olsun.”

Kazım Güleçyüz’ün X hesabı, bu mesajı nedeniyle Türkiye’den erişime engellenmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com