Yeneroğlu’ndan ‘Yalçınkaya’ tepkisi: Türkiye’nin yeniden hukuk devletine dönmeyeceğinin göstergesi

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin AİHM'in Yalçınkaya kararına uymayarak hukuk devletine dönme fırsatını teptiğini belirterek, "Hukuk devletinin gerekliliklerine dönülmediği sürece daha fazla yoksullaşacağız, toplumsal sorunlarımız da çok daha fazla artacaktır" dedi.

  • ü
  • 12 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin AHİM’in Yalçınkaya kararına uymayarak fırsatı teptiğini belirtti.

Yeneroğlu, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi AİHM’in Yalçınkaya kararını sosyal medya üzerinden değerlendirdi. Yalçınkaya kararının Türkiye’nin hukuka ve normale dönmesi için bir fırsat olduğunu kaydeden Yeneroğlu, “Ancak bu fırsat da tepildi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi AİHM’in Yalçınkaya kararında ortaya koyduğu açık hukuk ihlallerini yok saydı. Böylece iktidarın bildik yaklaşımı doğrultusunda Anayasa’nın gereğini de gözardı etmiş oldu” dedi.

Bu kararın Türkiye’nin yeniden hukuk devleti yoluna girmeyeceğninin de önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, şöyle devam etti: “Anayasa’nın 90/son maddesi kapsamında bağlayıcı nitelikte olan AİHM kararları, uzun zamandır sistematik şekilde yok sayılıyor. Bu sebeple de ülkede yargı bağımsızlığı olduğu ya da Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğu iddiasını kimse ciddiye almıyor.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

“Her geçen gün daha fazla yozlaşan, çökmeye yüz tutmuş bir sistemsizlik içerisinde koca bir toplum hayata tutunmaya çalışıyor.” diyen Yenerdoğlu, “İktidar ise toplumun acı gerçeklerini bir kenara bırakmış, propaganda ile günü kurtarmanın derdinde. Ancak herkes bilmeli ki hukuk devletinin gerekliliklerine dönülmediği sürece daha fazla yoksullaşacağız, toplumsal sorunlarımız da çok daha fazla artacaktır.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com