Yedi ilde orman yangınları sürüyor

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Muğla'da Denizli sınırına kadar ulaşan yangının yerleşim alanlarını tehdit ettiği bildirildi. Mugla Valisi, 14 hanenin boşaltıldığını açıkladı. 

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Kınık Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangın vavadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının, ilk anlarda Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın ters yöne esmesiyle bu riskin ortadan kalktığını söyledi. Ustaoğlu, yangının kısmen kontrol altına alındığını belirtti.

Denizli

Denizli’nin Babadağ ilçesinde Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor.

Muğla Milas-Menteşe

Muğla’nın Milas ve Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Milas’ın Kısırlar Mahallesi’nde ve Menteşe’nin Gazeller mahallelerinde çıkan yangınların yerleşim yerlerine kadar ilerlediği öğrenildi. Menteşe’de çıkan yangın rüzgarla birlikte kısa sürede Denizli sınırına ulaştı. Vali, 14 hanenin boşaltıldığını açıkladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Aydın

Aydın’ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Çanakkale

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyünde de nedeni tespit edilemeyen bir yangın çıktı. Yangın hâlâ devam ediyor.

Manisa Kula ve İzmir Bergama

Manisa’nın Kula ilçesinde ve İzmir Bergama’da çıkan orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com