Yazar Sadık Aslan tahliye edildi

18 yıldır tutuklu olan yazar Sadık Aslan tahliye edildi.

  • ü
  • 16 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

18 yıldır tutuklu olan yazar Sadık Aslan tahliye edildi. İklim Kahverengi, Baştan Başa gibi kitapların yazarı Aslan’ın tahliyesini gazeteci Meltem Oktay X hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Sadık Aslan’ın tahliyesi, birincisi Mayıs 2023’te , ikincisi Kasım 2023’te olmak üzere, iki kez ertelendi. Yazar Aslan Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda kalıyordu. İdare ve Gözlem Kurulu 14 Kasım 2023 tarihinde verdiği 3 aylık tahliye erteleme kararında “Pişmanlık göstermediği tespit edildiğinden dolayı toplumla bütünleşmeye hazır olmadığı tespit edilmiştir.” gerekçesini öne sürdü.

Aslan’ın avukatı Özge Akyüz, Elazığ Cezaevi’nde benzer durumda olan tutukluların durumuna da dikkat çekerek verilen karar için “Somut dayanaktan yoksun, keyfi ve subjektif değerlendirmeler içeriyor.” yorumunda bulundu.

Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Gözlem ve İdare Kurulu daha önce benzer gerekçelerle Emrah Kandemir’in tahliyesini 2 kez 3 ay, Emrah Akyol’un tahliyesini 3 ay, Fendi Yiğit’in tahliyesini 3 kez 6 ay, Serdar Şitilay’un tahliyesini 2 kez 6 ay, Suphi Güler’in tahliyesini de 3 ay erteledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com