Yasa Meclis’te, öğretmenler nöbette: ‘Bu kanunla olmaz’

Öğretmenlerin, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine karşı Meclis önünde başlattıkları oturma eylemi 10. gününde devam ediyor. "Hukuksal düzenlemeleri reddeden, kendi gündemlerine uygun yasa düzenlemeleriyle karşımızdalar" diyen öğretmenler, itirazlarının süreceğini aktardı.

  • ü
  • 12 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin birinci bölümünde yer alan 16 madde daha Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilirken, eğitim emekçileri teklife karşı direnişlerini sürdürüyor.

Eğitim-Sen’in çağrısıyla birçok kentte bir araya gelen öğretmenler, Ankara’da Meclis binası önündeki Milli Egemenlik Parkı’nda başlattıkları oturma eyleminin 10. gününde bir basın açıklaması düzenledi.

‘İTİRAZLARIMIZ SÜRECEK’

10 gündür bir irade savaşı verdiklerini söyleyen öğretmenler, “Görüşlerimize başvurulmadan çalışma alanımızın düzenine dair bir yasa şu anda Meclis’ten geçirilmeye çalışılıyor. İtirazlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’ın okuduğu basın açıklaması esnasında eğitimciler, ”Susma haykır, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na hayır” ,”Bu kanunla olmaz”, ”Gerici, ırkçı eğitime hayır” sloganları da attı.

Irmak, ”On gündür burada Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu maddelerinin öğretmenler haklarını içermediğini haykırıyoruz. Hukuksal düzenlemeleri reddeden, kendi gündemlerine uygun yasa düzenlemeleriyle karşımızdalar” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘EKONOMİK SORUNLARA ÇÖZÜM YOK’

Kanunla birlikte öngörülen Milli Eğitim Akademisi’nin ekonomik bir yük getireceğini söyleyen Irmak, kanun teklifinde ayrıca öğretmenlerin güvenceli çalışma koşullarına ve ekonomik sorunlarına ilişkin bir iyileştirmenin yer almadığını kaydetti.

Irmak, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapmak istedikleri basın açıklamasında maruz kaldıkları polis müdahalesini hatırlatarak, ”Öğretmenler şiddetin en alasına devlet tarafından uğruyor” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRENCİLER YOK SAYILIYOR’

Teklif ile birlikte dört yıllık eğitim fakülteleri öğrencilerinin yok sayıldığını söyleyen Irmak, ”Neden yapılır bu? Oradaki öğrencileri ve eğitimlerini yok saymak, onun yerine bütçeye ciddi yük getirecek bir uygulamayı getirmek istiyorlar. Başından beri ifade ettiğimiz gibi AKP iktidarının bu eğitim alanına dönük özel bir yaklaşımının sonucu. İtirazlarımız buna” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com