Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk: Yargının verdiği kararların yüzde 99’u geçersiz

Türk Demokrasi Vakfı'nın toplantısında konuşan Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, kritik davalarda mahkeme yargıçlarının değişmesini eleştirerek "Yargının verdiği kararların yüzde 99’u geçersiz" dedi.

  • ü
  • 30 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarından ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Sami Selçuk.

Türk Demokrasi Vakfı’nın toplantısında konuşan Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, kritik davalarda mahkeme yargıçlarının değişmesini eleştirerek “Yargının verdiği kararların yüzde 99’u geçersiz” dedi.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Türk Demokrasi Vakfı’nın (TDV) düzenlediği toplantıda önemli açıklamalar yaptı.

TDV Başkanı Baki Mert’in açılış konuşması ile başlayan, TED Başkanı Selçuk Pehivanoğlu’nun yönettiği, TBMM’deki “Türkiye’de Özgürlük Üreten Bir Sistem Nasıl İnşa Edilir” başlıklı toplantıya Sami Selçuk ile birlikte Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı, DP İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ile gazeteciler Metin Işık ve Mehmet Ocaktan da konuşmacı olarak katıldı.

‘MAHKEME YARGICI DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE DEĞİŞMEZ’

Türkiye’deki kritik davalarda mahkeme yargıçlarının değişmesine dikkat çeken Sami Selçuk şunları söyledi:

“Bakın söylüyorum Türkiye’de bugün verilen kararların yüzde 99’u geçersizdir, nokta. Çünkü mahkeme yargıcı değişmez, dünyanın hiçbir yerinde değişmez. Bu nedenle yedek yargıç kurumu getirilmiştir. Yasada dün de vardı bugün de var. Ama yedek yargıç kurumunun hiç işlediğini gördünüz mü siz hiç? Ben bile hak arama özgürlüğümü kullanamıyorum. Mahkemenin ne karar vereceğini bilmiyorum, ne zaman karar vereceğini hiç bilmiyorum. İki hürriyete dokunamazsınız: ifade ve inanç hürriyeti. Hukuk insanın içiyle ilgilenmez.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com