Yargıtay kararı bozdu: Boğaziçili İbrahim Enes Gacar tahliye oldu

Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi İbrahim Enes Gacar, Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından tahliye oldu.

  • ü
  • 28 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıya Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulanan Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İbrahim Enes Gacar tahliye oldu.

İbrahim Enes Gacar, tahliye olduğunu kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Gacar, “Adım İbrahim Enes. 1221 gündür tutukluydum. Sonunda Yargıtay dosyamı bozdu ve tahliye oldum. Başından bu yana dediğim gibi ‘ben terörist değilim’. Hapisteyken bana destek olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

İbrahim Enes Gacar, bir gizli tanığın ifadesine dayanılarak tutuklanmıştı. Daha sonra İstabul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasıdan Gülen cemaati üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından İbrahim Enes Gacar tahliye oldu.

‘KAYBOLAN YILARINI KİM GERİ GETİRECEK?’

Tahliye haberinin altına Cemre Birand’ın “Kaybolan yıllarını kim geri geçirecek?” sözlerine Gacar, “Kimse geri veremeyecek ama sizin gibi insanlar sayesinde geleceğe ümitle bakabiliyorum. Hapisteyken bana verdiğiniz destek ve her şey için çok teşekkür ederim.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com