Yargılandığı duruşma günü adliye üzerinde F-16 uçurmuştu: Emekli Orgeneral Saldıray Berk vefat etti

Ergenekon davasında da yargılanan emekli Orgeneral Saldıray Berk hayatını kaybetti. Berk, yargılandığı Ergenekon davasında, katılmadığı duruşma günü adliye üzerinden iki adet F-16 uçağını uçurmasıyla uzun süre konuşulmuştu.

  • ü
  • 14 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Müyesser Yıldız, emekli Orgeneral Saldıray Berk’in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldıray Berk, kuvvet komutanlarının istifa ettiği ve Cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşayan 2011 yılındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrasında emekli edilmişti.

Uzun süredir hasta olan Berk, yarın öğle namazından sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

ADLİYE ÜZERİNDE F-16 UÇURMUŞTU

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Saldıray Berk, mahkeme günü mahkemeye gelmemiş ve Erzurum Adliyesinin üstünden iki adet F-16 uçurarak hafızalara kazınmıştı.

Erzincan Ergenekon soruşturması kapsamında iki kez ifadeye çağrılmasına rağmen savcılığa gitmeyen Orgeneral Berk, 4 Nisan 2010 tarihindeki duruşmaya da gitmedi. Dava kapsamında ilk kez gözaltına alındığında Erzincan sokaklarında askeri konvoy yürüten Orgeneral Berk, yargılandığı duruşmanın olduğu gün de Erzurum Adliyesi üzerinden iki adet F-16 uçurtarak uzun süre tartışılmıştı.

SALDIRAY BERK KİMDİR?

Saldıray Berk, 1968 yılında Kara Harp Okulundan, 1969 yılında Topçu ve Füze Okulu’ndan mezun oldu. 1976 yılına kadar Kara Kuvvetlerinin Topçu birliklerinde görev yaptı. 1978 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmuş, 2. Kolordu Karargahı ve 39. Tümen Karargahlarında Plan Subayı ve Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Kara Harp Okulunda öğretim üyeliği ve Kara Kuvvetleri Karargahında Plan Subaylığı yaptı.

Daha sonra 3 yıl Moskova Kara Ataşeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığında Şube Müdürlüğü ve 39. Topçu Alay Komutanlığı yaptı. 1995 yılında Tuğgeneral olarak 2. Ordu Karargahında, Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşeliği ve 1. Piyade Tugay Komutanlığı yaptı. 1999’da Tümgeneralliğe yükseltilerek, Kara Kuvvetleri Denetleme Başkan Yardımcısı, Genelkurmay Personel Daire Başkanlığı ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı görevlerinden sonra 2003 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Bu rütbede Genelkurmay Personel Başkanı ve 4. Kolordu Komutanlığı yaptı.

2007 yılında Orgeneralliğe terfi ederek 3. Ordu Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı görevlerinde bulundu. Saldıray Berk, 2011 yılında kadrosuzluk nedeniyle emekli edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com