Yandaş yazardan Kürt seçmene: DEM Parti’yi İstanbul’da yüzde 9 yap, Demirtaş serbest kalsın

Yandaş yazar Rasim Ozan Kütahyalı, İstanbul'da Kürt seçmenin Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesini engellemesi durumunda Demirtaş'ın yaz aylarında serbest kalacağını ve Kürt illerindeki belediyelere kayyum atanmayacağını iddia etti.

  • ü
  • 08 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Yandaş yazar Rasim Ozan Kütahyalı, DEM’in kazandığı belediyelere kayyum atanmamasının İstanbul’da alacakları oy oranına bağlı olduğunu belirtti.

Kütahyalı, İstabul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kafa kafaya bir yarış olduğunu belirterek, “İstanbul’da başkanı Kürtler belirleyecektir”dedi. DEM Partisi’nin adayı Meral Danış Beştaş’ın anketlerde yüzde 5,6 olarak görülen oyunun yüzde 9’a taşınması durumunda Selahattin Demirtaş’ın ve Osman Kavala’nın kesinlikle yaz aylarında cezaevinde çıkacağını iddia etti. Kütahyalı, DEM’in yüzde 9 oy almasının başka bir sonucunun ise Kürt belediyeler kayyum atanmaması olacağını belirtti.

Kütahyalı’nın paylaşımı şöyle:

“Kafa kafaya yarış.

Yeniden ifade ediyorum, İstanbul Kürtleri belirleyici olacaktır.

İstanbul Kürtleri isterse Meral Danış Beştaş’ı %9 yaparlar.

O zaman Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala kesinlikle yaz aylarında çıkacak.

O zaman hiçbir Kürt belediyesine kayyum atanmayacak..”

Şubat ayı içinde yapılan kamuoyu araştırmalarının ortalamasına rağmen Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 40.9, Murat Kurum’un yüzde 40.3, DEM Partisi’nin adayı Meral Danış Beştaş’ın ise yüzde 5.6 oy alabileceği ortaya çıkmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com