Yandaş yazar Selvi: Bahçeli’nin erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi yok

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'ndan çekilebilecekleri yönündeki açıklamasının ardından "Cumhur İttifakı'na inançlarının güçlü olduğu' yönünde açıklama yapılması talimatını verdiğini yazdı.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, MHP lideri Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’na bitirme yönündeki açıklamalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Cumhur İtifakı’nın devamına olan güçlü inancımızı belirten açıklamalar yapın” talimatını verdiğini yazdı.

Selvi, Hürriyet gazetesinde yer alan yazısında, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklaması üzerine “Ne oluyor, Cumhur İttifakı dağılıyor mu?” sorusu gündeme geldiğini belirtti.

Selvi, Bahçeli’nin ittifaktan çekilebilecekleri anlamına gelen açıklamalarını Erdoğan’ın 3 günlük yurtdışı gezisi için henüz uçakta olduğu bir sırada yaptığını belirterek, yazısında şu ifadelere yerdi:

“AK Parti yetkilileri bu sırada henüz İspanya yolunda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la irtibat kurdular. Erdoğan’ın, “Cumhur İtifakı’nın devamına olan güçlü inancımızı belirten açıklamalar yapın” talimatını verdiği söyleniyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sıcağı sıcağına açıklama yaparak, “Cumhur İttifakı olarak ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır” dedi. Böylece Cumhur İttifakı’nın geleceğiyle ilgili sorular yanıtını bulmuş oldu.

İKİ GÖRÜŞME

Peki buna rağmen Erdoğan tam da yurtdışındayken Bahçeli böyle bir açıklamayı neden yaptı?

1- CHP ile karşılıklı ziyaretler nedeniyle girilen normalleşme süreci.

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve çocukları ile görüşmesi.

BAHÇELİ’NİN ERKEN SEÇİM YAPMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK

Bahçeli geçmişte de kritik zamanlardaki hamleleriyle siyasetin mecrasını değiştiren bir lider oldu. 3 Kasım 2002 seçimlerine ve 24 Haziran 2018 seçimlerine Bahçeli’nin erken seçim çağrısı üzerine gidildi.

Bahçeli her ne kadar “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı, kesinlikle yalnız bırakmayacağımızı herkes çok iyi bilmelidir” dese de bir sonraki açıklamasında erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi yok.

SORUN ÇÖZÜLÜR?

Peki Ankara’da ‘Eyvah hükümet yıkılıyor. Erken seçime gidilecek’ gibi bir hava var mı?
Yok. Zaten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ona izin vermiyor.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com