‘Yakalanmadım’: Yakalandı denilen ‘Maskeli’ Emniyet ve İçişleri Bakanı Yerlikaya ile dalga mı geçiyor?

Yakalandığı belirtilen 'Maskeli kişinin "yakalanmadım" diye yeni video çektiği, Emniyet'le ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile dalga geçitiği öne sürüldü.

  • ü
  • 06 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Murat Ağırel, "Öldürülmem için mafya ihale açmış, infaz emri verilmiş" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, gazeteci Murat Ağırel hakkında ‘ölüm ihalesi’nin verildiği açıklaması yapan maskeli kişinin yakalandığını açıklamıştı. Yakalandığı belirtilen ‘Maskeli kişinin “yakalanmadım” diye yeni video çektiği, Emniyet’le ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile dalga geçitiği öne sürüldü.

Videoyu, “Rezalete bak” sözleriyle duyuran gazeteci Cevheri Güven, “Bu arada “maskeli çete” diye gözaltına alındığı açıklananlar, Ağırel’e saldırıdan değil, ateşli silahlar kanununa muhalefetten savcılığa sevkediliyor ve adli kontrol şartıyla serbest kalıyorlar. Araçlarında silah çıkmış.” bilgisini verdi.

Güven, değerlendirmesinde şunları söyledi:

“İzmir çok kirli bir bölge. Yargısıyla Adliyesiyle. Bu işin içinde gazetecilerin ismini kullanıp, konuyu medyatik hale getirip, birilerini koparmaya çalışan Polis-Çete işbirliği var gibi. Kimi koparmaya çalıştıkları da yakında ortaya çıkar.

Koca(!) emniyetin şu maskeli şarlatanı günlerdir bulamaması, Bakan Yerlikaya’yı maskeli şarlatanın diline düşürmesi da rezaletin dik alası.
Maskeli şarlatana bu videoyu çektiren(ler) parasını vermeyince olay patlamış. Adam “paramı ver deyip” duruyor kendisine bu videoyu çektirenlere.”

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Murat Ağırel, kendisine suikast yapılması için mafya gruplarının ihale açtığını ve infaz emrinin verildiğini söyledi. Tehdit videosunu kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşan Ağırel, “Hatta ihaleyi verenler arasında bir milletvekilinin olduğu dahi açıkça ifşa ediliyor ama ilgili kurumlar izliyor.” dedi.

İKTİDARDAN BASKI, MAFYADAN TEHDİT

Ağırel, “Her gün yeni bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum. Kitaplarımın toplatılması için baskılar yapılıyor, evimin önünde sürekli nöbet tutuluyor ve peş peşe davalar açılıyor. Bugünkü tehdidin ciddiyeti ne olursa olsun, bu ülke için mücadele ederken, kamuoyunu bilgilendirmek benim görevimdir.” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com