‘Yabancı düşmanlığına izin vermeyeceğiz’ diyen Yerlikaya: 67 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çocuk tacizi sonrasında Kayseri'de çıkan olaylarla ilgili 67 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Yabancı düşmanlığına izin vermeyeceğiz" dedi.

  • ü
  • 01 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de bir kız çocuğunun taciz edildiği haberinin ardından meydana gelen olaylanda 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kız çocuğunu taciz eden kişinin olay sonrasında gözaltına alındığını belirterek, “Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır” dedi.

Yerlikaya’nın olayla ilgili açıklaması şöyle:

“Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir.

’67 GÖZALTINA ALINDI’

Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır.

Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir.

‘YABANCI DÜŞMANLIĞINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez.

İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com