WhatsApp hesabı hacklenen Yücel’den Turkcell’e dava: Kimse güvende değil

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, WhatsApp hesabının hacklenmesine ilişkin "Kimsenin haberleşme hürriyeti güvende değil" diyerek Turkcell'e dava açacağını söyledi: Ülkemizdeki iletişim güvenliği zaafiyetinin normalleşmemesi için gerekli her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

  • ü
  • 22 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, WhatsApp hesabının ele geçirilmesine ilişkin yaşanan siber güvenlik zafiyeti sebebiyle Turkcell’e maddi manevi tazminat davası açacağını söyledi. Yücel, söz konusu saldırının aynı zaman CHP’nin kurumsal kimliğine yapıldığını ifade etti.

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Yücel, “Bugün Ana Muhalefet Partisi’nin Parti Sözcüsüne, Genel Başkan Yardımcısına ve bir Milletvekiline yönelik gerçekleştirilen bu saldırının, yarın 85 milyon vatandaşımızın başına gelmemesi ve ülkemizdeki iletişim güvenliği zaafiyetinin normalleşmemesi için gerekli her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

GÖNDERİLEN MESAJ: ALPAY ÖZALAN SİZE DE Mİ YUMRUK ATSIN

Yücel, şunları kaydetti: “Hangi yöntemle olduğu henüz tespit edilememiş olmakla birlikte, kimlik bilgilerimi ele geçiren kişi ya da kişilerce önce profil fotoğrafım değiştirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı profil fotoğrafı yapılmış, daha sonra hesabımda ekli kişilere ya da gruplara Alpay Özalan’ın fotoğrafı gönderilerek altına “Alpay Özalan size de mi yumruk atsın?” şeklinde mesajlar gönderilmiştir.

‘RESMİ YAZIŞMALAR SÜRÜYOR’

Bu saldırıyı fark ettiğimiz andan itibaren öncelikle telefon rehberimde kayıtlı ve Whatsapp hesabımda ekli kişilerin zarar görmemesi için sosyal medya üzerinden bir uyarı mesajı yayınladık. Daha sonra gerekli girişimleri yaparak WhatsApp hesabımın kullanılmasını durdurduk. Şu an WhatsApp hesabımın aktivasyonu gerekli yazışmalar sonucunda durdurulmuş, sorunu gidermeye yönelik resmi yazışmalarımız ise devam etmektedir.

‘KİMSENİN HABERLEŞME HÜRRİYETİ, GÜVENDE DEĞİL’

Bu olay benim veya partimizin bir güvenlik zaafiyetinden kaynaklanmamıştır. Bu saldırı sadece Deniz Yücel’e yönelik bir saldırı değil, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Milletvekili görevlerinde bulunmam nedeniyle yapılmış bir saldırıdır. Ana Muhalefet Partisi Sözcülüğü, Genel Başkan Yardımcılığı ve Milletvekili görevlerinde bulunan birinin üzerine hukuk dışı bir şekilde SIM kart çıkarılabiliyorsa bu ülkede kimsenin haberleşme hürriyeti, kişisel verileri ve bilgileri güvende değildir. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum…”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

TURKCELL: USULSÜZ İŞLEM TESPİT ETTİK

Turkcell’den yapılan açıklamada da ise “Yapılan incelemelerde, Sayın Yücel adına oluşturulan sahte kimlik ile usulsüz işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi evrakta sahtecilik suçu işleyen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Hukuki süreç titizlikle takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com