Veliler eylem yapmıştı: Okulda çocuğu taciz eden görevli tutuklandı

İzmir’de bir ilkokulda 8 yaşındaki çocuk cinsel tacize uğramış, şüpheli temizlik görevlisi serbest bırakılmıştı. Velilerin tepkileri sonrası tacizci görevli D.T. tutuklandı.

  • ü
  • 15 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu’nda yaklaşık iki hafta önce işe alınan 19 yaşındaki temizlik görevlisi D.T.’nin 8 yaşındaki bir öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu anlaşılmıştı.Olay, çocuğun yaşadıklarını öğretmenine anlatmasıyla açığa çıkmıştı.

Olayın ardından çocuğun ailesi, D.T. ve öğretmen N.A.D.’den şikayetçi oldu.

Sol.org‘un haberine göre; veliler olayı protesto etmek ve okul yönetimiyle görüşme talebiyle dün sabah okulun önünde toplandı. Velilere Eğitim-İş ve DİSK’e bağlı Genel-İş sendikaları da destek verdi.

Sadece tacize uğrayan öğrencinin sınıfındaki veliler okula alınırken diğer velilerinse okula girmesine izin verilmedi. Okul müdürünün yanı sıra Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tahir Büdün de velilerle yapılan toplantıya katıldı. Ancak toplantıda Büdün’ün ifadeleri velilerin tepkisinin artmasına yol açtı.

OKUL MÜDÜRÜ: ÇOCUKLARI MELEKLER KORUYOR

Büdün okul yönetiminin ya da ilçe milli eğitim müdürlüğünün olaydan sorumlu tutulamayacağını savundu. Büdün ayrıca okulun önünde toplanan eğitim sendikaları üyelerini ve velileri hedef gösterdi, onların olayı yanlış yansıttıklarını, abarttıklarını ve siyasi bir boyuta çekmek istediklerini öne sürdü.

Velilerin tepkilerine yol açan bu sözlerle yetinmeyen Büdün, ayağı kayıp düşen iki çocuğa bir şey olmadığına dair bir olayı örnek verip “Çocukları melekler koruyor” ifadelerini kullandı.

TACİZCİ GÖREVLİ TUTUKLANDI

“Çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla gözaltına alınan temizlik görevlisi D.T.’nin nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılması velilerin tepkilerine neden olmuştu.

D.T. dün gece yeniden gözaltına alındı ve ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com