‘Var böyle tipler’ ile ünlü olan Kıvanç-Beril Talu çiftine istenen ceza belli oldu

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Kıvanç-Beril Talu çifti ile Ertan Koç şüpheli sıfatıyla, 13 kişi ise müşteki olarak yer aldı.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu "Var Böyle Tipler" hesabıyla tanınıyordu.

Sosyal medya fenomeni Kıvanç ve Beril Talu çiftine istenen ceza belli oldu. İstanbul’da dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Talu çifti hakkında iddianame hazırlandı. ‘Var Böyle Tipler’ ile ünlü olan fenomen Talu çifti için “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 195’er yıla kadar hapsi istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanmalarına karar verilen sosyal medya fenomeni Kıvanç-Beril Talu çiftinin de arasında olduğu 3 kişi hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan yürütülen soruşturmayı tamamladı.

13 KİŞİ MÜŞTEKİ OLARAK YER ALDI

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Kıvanç-Beril Talu çifti ile Ertan Koç şüpheli sıfatıyla, 13 kişi ise müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, sanıklar Kıvanç ve Beril Talu’nun öncesinde sosyal medya kanalı aracılığıyla birçok yayın yaparak, insanların sempatisini ve güvenini kazandıkları anlatıldı.

VAATLERİ NEYDİ?

Ayrıca, sanıklar Kıvanç-Beril Talu ile Ertan Koç’un fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak halinde hareket ederek, bir reklamcılık şirketi vasıtasıyla müştekilere reklam organizasyonu yaptıkları yönünde vaatte bulundukları kaydedildi.

SİSTEM NASIL İŞLEDİ?

İddianamede, sanıkların bu organizasyon için paraya ihtiyaç duydukları, söz konusu reklam faaliyetlerine para verenleri reklam işine ortak ettikleri ve reklamdan gelen gelirleri payları oranında dağıtacakları vaadiyle kandırarak, gerçekte herhangi bir reklam faaliyeti olmaksızın müştekilerden para alarak ponzi sistemi (saadet zinciri) oluşturdukları aktarıldı.

Sanıkların bu kapsamda ponzi sistemine ilk giren müştekilerin paralarını, sisteme sonradan dahil olanlardan aldıkları paralarla kısım kısım ödedikleri belirtilen iddianamede, bu sayede reklamcılık faaliyetine ortak olduğunu düşünen müştekilerin başka müştekileri de sanıkların isteğiyle sisteme dahil ettikleri kaydedildi.

TALU ÇİFTİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İddianamede ifadesine yer verilen tutuklu sanık Beril Talu beyanında, 10 yıldır iletişim ve pazarlama çözümleri şirketinde çalıştığını, ilgilendiği projeler nedeniyle şirkete fatura edilmemiş bedellerin ödenmesini kendisinden talep ettiklerini, bu nedenle istifaya zorlandığını ve şirkete olan borcunu ödeyebilmek için para arayışına girdiğini öne sürdü.

Ayrıca eşi Kıvanç Talu adına kayıtlı olan Var Böyle Tipler Reklam Organizasyon Ltd. şirketinin üstlendiği işlerin yapımcılığını yaptığını anlatan Beril Talu, bu işler nedeniyle de sermaye ihtiyacının doğduğunu, işi yürütebilmek ve borçlarını ödemek için borç istemek zorunda kaldıklarını aktardı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com