Van’da protestoların ‘gülen yüzü’ Muhammed Orhan serbest bırakıldı

Van’da mazbata skandalı sonrası gerçekleştirilen protestolarda gözaltına alınan ve güler yüzlü fotoğrafıyla dikkat çeken Muhammet Orhan serbest bırakıldı.

  • ü
  • 16 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Van’daki gösteriler sırasında gözaltına alınan ve güler yüzlü fotoğrafıyla gündem olan Muhammed Orhan, günler sonra serbest bırakıldı.

Van’da AKP’nin seçim darbesine karşı başlatılan direniş sırasında gözaltına alınarak tutuklanan ve güler yüzlü fotoğrafıyla direnişin sembolü haline gelen Muhammed Orhan (18) tahliye edildi. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 4 Nisan’da tutuklanan Orhan, bugün yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

Van’da DEM Partili Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesi üzerine gerçekleştirilen protestolar esnasında gazaltına alınan ve güler yüzlü fotoğrafıyla dikkat çeken Muhammet Orhan (18) tutuklanmıştı. Orhan, emniyet ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmiş; Savcılık, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Orhan’ı Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etmişti. Daha sonra ise Hakimlik, aynı gerekçeyle tutuklama kararı verdi.

Gülen yüzüyle milyonların sevgilisi olan Muhammet Orhan’ın tutuklanması tepkilere neden olmuştu. Orhan’ın avukatı Diyar Keserci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Müvekkilim Muhammet Orhan’ın gerekçesiz bir şekilde tutuklanmasına karar verilmiştir. Müvekkilimin aleyhine tek bir somut delil dahi bulunmazken adeta günah keçisi olarak belirlenmiş ve tutuklanmıştır. Bu aşamada gerekli başvuruların tarafımızca yapılacağını bildiririz.” ifadelerini kullanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com