Van’da gözaltılar protesto edildi: ‘Geri adım atmadık, atmayacağız’

DEM Parti Van İl Örgütü, kentte yapılan ev baskınlarıyla eş genel başkanlar dahil partililerin gözaltına alınmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. DEM Partili siyasetçiler, 'halay tutuklamalarını' protesto ettikleri için gözaltına alınmıştı.

  • ü
  • 30 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Van’da DEM Parti İl Eşbaşkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt, ilçe yöneticileri, Barış Anneleri ve TJA üyelerinin de aralarında bulunduğu en az 15 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

‘HERKESİ SES ÇIKARMAYA DAVET EDİYODUZ’

DEM Parti İl Örgütü önünde bir araya gelen partililerle açıklama yapan DEM Parti Van İl Yöneticisi İlhan Güney, “Biz halkımızla, partilerimizle, kurumlarımız, yapılarımız ve tüm seçilmişlerimizle buradayız. Demokratik siyasal mücadelemizden bir adım geri atmadık, atmayacağız. Halkımızın kazanımlarına göz diken leş kargaları avuçlarını yalayacaktır. Son olarak tüm demokratik kitle örgütlerini, hukuk ve demokrasiden yana olan baroları, insan hakları örgütlerini, sendikaları, emek ve meslek kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını halkımızın diline, partisine ve tüm değerlerine yönelen bu faşist dalgaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bizler vardık, varız, var olacağız” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

DEM Parti Van İl Örgütü, halay tutuklamalarını protesto etmek için dün basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından tutuklamaları protesto için halay çekildi. Parti binasına geçmek isteyenlere polis saldırdı. Yaşanan arbedenin ardından parti binasını bir süre ablukaya aldı. Eylemin bitmesiyle abluka da son buldu.

Eylemin ardından bu sabah polis çok sayıda eve baskın düzenledi. DEM Parti İl Eşbaşkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt, DEM Parti Edremit İlçe Eşbaşkanı Cemil Baydar, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Hanım Kaya, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Aynur Sarıca, Barış Anneleri Sarya Süer, Hazal Süer ile Münife Kaçak, Adem Onat, Fazıl Numaş, Tahir Artim ve Selma Cintan’ın da aralarında bulunduğu en az 15 kişi gözaltına alındı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com