Van’da DEM Parti, CHP, TİP ve EMEP heyetinin protesto yürüyüşü engellendi

Van'da içlerinde Dem Parti Eş Genel Başkanları, CHP heyeti, TIP Genel Başkanı ve bölge milletvekillerinin olduğu heyete biber gazlı müdahale yapıldı.

  • ü
  • 03 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti’den Van Büyükşehir Belediyesi’ne seçilen Abdullah Zeydan’ın adaylığının il seçim kurulu tarafından iptal edilmesi ve mazbatasının ikinci sıradaki AKP adayına verilmesinin ardından protesetolar sürüyor.

DEM Parti bugünkü MYK toplantısını Van’da yaparken, DEM Parti, CHP, TİP ve EMEP heyetleri basın açıklaması sonrası yürüyüşe geçti. Bu sırada kalabalık gruba izin verilmedi. Gazeteci Ruşen Takva’nın bildirdiğine göre; “Van sokakları yeniden karıştı. Saat 12:00’da yapılması planlanan basın açıklaması, valiliğin yasağı gerekçe gösterilerek engellendi. İçlerinde Dem Parti Eş Genel Başkanları, CHP heyeti, TIP Genel Başkanı ve bölge milletvekillerinin olduğu heyete biber gazlı müdahale gerçekleşti.”

Öte yandan, kararı protesto eden vatandaşlar Van’ın tüm merkezi sokaklarında slogan atarak protestolarını sürdürüyor. Ayrıca tüm kentte gaz ve ses bombalı müdahale devam ediyor.

DEM PARTİ VAN’DA TOPLANDI

Toplantıya DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, MYK üyeleri, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın eşi Aslı Kaya, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal katıldı.

TOPLANTI SONRASINDA CHP HEYETİ KARŞILANDI

Eş Genel Başkanlar Hatimoğulları ile Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Başak Demirtaş ve DEM Parti heyeti, kente gelen CHP heyetini karşıladı.

MYK toplantısının yapıldığı ve CHP heyetinin karşıladığı KESK Van Şubesi’nin bulunduğu binanın girişinde bekleyen kalabalığı polis dağıttı.

Heyetin engellenmesini halk alkış ve zılgıtlarla protesto etti. Polis toplanan kitleleri dağıtmaya çalıştı. Polisin gazla müdahale ettiği topluluğun içinde TİP Genel Başkanı Erkan Baş da vardı.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve partinin Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca’nın da aralarında bulunduğu siyasi parti temsilcilerinin de Perihan AVM önünden Feqîyê Teyran Parkı’na yürümesine izin verilmedi.

YÜRÜYÜŞE KİMLER KATILDI

Yürüyüşte DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti milletvekilleri Sırrı Sakık, MYK üyeleri , DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Edanur İbrahimoğlu, Van Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Leyla Zana, Başak Demirtaş, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP heyeti, TİP Genel Başakanı Erkan Baş ve milletvekili Ahmet Şık, Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, SYKP Eşbaşkanı Mertcan Titiz, EHP Başkanı Hakan Öztürk yer aldı.

Yürüyüşün ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan konuşma yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com