Valilik ve belediyeden, 3 kardeşin öldüğü olayda aileye 6,5 milyon TL ‘kan parası’

İstanbul Valiliği ile AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin kaçak inşaatında, ihmaller zinciriyle ölen 3 çocuğun ailesine 6,5 milyon TL verildiği belirlendi. Valilik yetkilisi, “Kan parası gibi algılanmasın, ihtiyaçları vardı” dedi.

  • ü
  • 13 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Valiliği ve AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin izinsiz inşaatında yaşanan ve üç çocuğun hayatını kaybettiği facianın ardından, mağdur aileye 6,5 milyon TL ödendiği ortaya çıktı. Valilik, bu ödemenin “kan parası” algısı yaratmaması gerektiğini, ailenin zor durumda olduğu için yapıldığını savundu.

2023 yılında Sancaktepe Belediyesi, cemevi yapılması amacıyla 600 metrekarelik arsanın imar planını değiştirme kararı aldı. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden onay alınmadan başlatılan inşaatta üç kardeşin su dolu temele düşerek hayatını kaybetmesi üzerine büyük bir skandal ortaya çıktı.

BELEDİYE BAŞKANI İTİRAF ETMİŞTİ

Olayın fotoğrafları, belediyenin ruhsat ve izin prosedürlerini ihmal ettiğini gösterdi. Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, yapılan derin kazıyı ve inşaat alanındaki su birikintisini fark etmediklerini itiraf etti. Bu ihmaller, çocukların ölümüyle sonuçlandı.

YARGI SÜRECİ BELİRSİZLİĞİ

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Kamuoyu, yargı sürecinin nasıl işlediği konusunda bilgilendirilmezken, ailenin babası Ayvaz Sağın, Valiliğin kendilerine destek amacıyla para verdiğini belirtti. Verilen bu destek, Valilik tarafından da doğrulanarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapıldığı açıklandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com