Valiliğin sildirdiği Kürtçe trafik uyarılarını belediye yeniden yazdı

Diyarbakır’da valilik kararıyla Karayolları ekiplerinin yollardan sildiği Kürtçe “Pêşî Peya/Önce Yaya” ve "Hêdî/Yavaş' uyarıları, büyükşehir belediyesi tarafından yeniden yazıldı.

  • ü
  • 31 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Van’ın ardından Diyarbakır’da Kürtçe trafik uyarılarının valilik kararıyla silinmesiyle başlayan tartışma sürerken, Büyükşehir Belediyesi kentin birçok caddesinde uyarı yazılarını yeniden yazdı.

Valilik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin birçok caddesinde yaya geçişleri ve trafik ışıklarının bulunduğu alanda yazdığı Kürtçe “Pêşî Peya/Önce Yaya” ve “Hêdî/Yavaş’ şeklindeki uyarıların silinmesini istedi.

Belediye bu talebi yerine getirmeyince valilik tarafından görevlendirilen Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, 29 Temmuz gece saat 03.00 sıralarında Kürtçe yazıların üzerini boyalarla kapattı.

Yazıların silinmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler, boyanan Kürtçe uyarıları yeniden yazdı.

Öte yandan Mardin’in birçok yerinde de Kürtçe trafik uyarıları polis eşliğinde silindi. Van’daki uyarılar ise bir lise öğrencisi tarafından ırkçı yazılamaya maruz kalmıştı. Lise öğrencisi ise bu fikri polisten aldığını açıklamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com