Vali’den tepki çeken açıklama: Şer odakları, beşinçi kol faaliyetleri, marjinal gruplar…

İstanbul Valisi Davutoğlu'nun, Taksim'de İsrail ile ticaretin kesilmesi için yapılan protesto eylemene katılanlara yönelik kullandığı ifadeleri tepki çekti. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Vali Gül'ün kimseyi kriminalize etmeye hakkının olmadığını söyledi.

  • ü
  • 08 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, İstanbul Valisi Davut Gül’ün ‘İsrail ile ticareti kes’ protestosuyla ilgili yaptığı açıklamada kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Yeneroğlu, protesto eylemini gerçekleştirenleri beşinçi kol faaliyeti ve şer odağı olmakla suçlamıştı.

Vali Gül, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Filistin ile ilgili makul eylem taleplerin karşılandığına işaret ederek, ” Tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi Filistin konusunda da genel güvenliği etkilemeyecek her yere izin verilmektedir. Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların ‘iyi niyetli’ vatandaşlarımızı kullanarak devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız! Katil aranıyorsa İsrail’e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar…” ifadesini kullandı.

‘VALİ SAÇMA SAPAN GÖRÜŞ PAYLAŞAMAZ’

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Vali Gül’ün açıklamasına tepki göstererek, şunları söyledi: “Tarafsız olarak tüm vatandaşlarımıza hizmet etmekle mükellef, hukuk devletine tabi olan bir vali böyle saçma sapan bir görüş paylaşamaz! Protesto eylemini beğenmeyebilirsiniz, özelinizde bir görüşe sahip olabilirsiniz, ancak vali olarak görev yaptığınız sürece anayasal haklarını kullanarak gösteri ve eylem yapan vatandaşlarımızın eylemlerini ‘Farklı şer odaklarının ittifakı’, ‘marjinal gruplar’ ve ‘beşinci kol faaliyetleri’ olarak niteyelemezsiniz! ‘Yaptığının farkındayız!’ cümlesi boş laftan ibarettir. Meşru bir eylemi bu şekilde kriminalize etme çabası en hafif tabirle hadsizlikter. Istanbul gibi bir dünya kentinin valisine böyle demokrasi bilinci sıfır bir tutum yakışmaz. Vali makamında oturan birisi herkese eşit olmak zorundadır. Mekamınıza yakışmayan bu şer tutumdan, marjinal dilden ve hukuk dışı beşinci kol yaklaşımdan uzak durun lütfen”

İSTİKLAL’DE TOKATLI, TERS KELEPÇELİ GÖZALTI İŞLEMİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Dün İstiklal Caddesi’nde “Filistin İçin Bin Genç” adlı bir grup tarafından, AKP iktidarının İsrail’le ticareti kesmesini isteyen bir açıklama düzenlenmişti.

Sloganların atıldığı açıklamaya sert müdahale edilmiş, göstericilerden 43’ü, tekme, tokatla, ters kelepçe vurularak gözaltına alınmıştı.

Polisin orantısız güç kullanması nedeniyle CHP lideri Özgür Özel başta olmak üzere siyasetçilerden tepki gelirken İçişleri Bakanı Yerlikaya 2 polisin açığa alındığını, mülkiye müfettişi görevlendirildiğini açıklamış ve gençlerin tamamı serbest bırakılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com