Vahşetin ardı arkası kesilmiyor: Üç kadın daha katledildi

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun verilene göre 1 Ocak – 31 Temmuz tarihleri arasında 277 kadın erkekler tarafından katledildi.

  • ü
  • 15 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Bitmek bilmeyen kadın cinayetlerine dün İstanbul’un Küçükçekmece ve Bağcılar ilçeleri ile Ankara Mamak’ta yenileri eklendi. Yasalarla korunamayan kadınlar eşleri tarafından bıçaklandı, silahla vuruldu. Üç kadın da saldırılarda yaşamını yitirdi. K.Ç. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

ÇAĞLIKLARINI KOMŞUSU DUYDU, POLİSE İHBAR ETTİ

Katliamların ilki İstanbul Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi’ndeki bir evde yaşandı. İ.Ç. ile eşi K.Ç. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. İ.Ç, tartışma sırasında eşini bıçakladı.

K.Ç. tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine söz konusu adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan K.Ç. kurtarılamadı.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan İ.Ç., emniyetteki işlemleri sonrası “kasten öldürme” suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

SOKAK ORTASINDA DEFALARCA BIÇAKLADI

Ajansların aktardığına göre; korkunç olayların bir diğeri ise İstanbul Küçükçekmece’ye bağlı İkitelli Mehmet Akif Mahallesi’nde yaşandı. 23 yaşındaki Öznur Akkaya, boşanma aşamasında olduğu eşi Gökhan Akkaya tarafından sokak ortasında bıçaklandı. İddiaya göre eşinden ayrı yaşayan kadına kocası Gökhan Akkaya barışma teklifinde bulundu.

Saldırgan Gökhan Akkaya yakalandı.

Öznur Akkaya, teklifi kabul etmemesi üzerine eşi tarafından sokak ortasında bıçaklandı. Olay yerinden kaçmaya çalışan saldırgan eş vatandaşlar tarafından yakalandı. Öznur Akkaya’nın katili çevredekiler tarafından linç edilmek istendi.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırgan polisler tarafından gözaltına alındı.

İlk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Öznur Akkaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Gözaltına alınan şüpheli ise ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

KATİL ÖNCE EŞİNİ, SONRA KENDİNİ VURDU

Bir vahşet haberi de Ankara’nın Mamak ilçesinden geldi. Durali Alıç Mahallesi 937 Sokak’ta B.B. ile boşanma aşamasındaki eşi Z.B., otomobilde tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine B.B., tabancayla eşi Z.B.’ye ateş ettikten sonra aynı silahla kendini vurdu.

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde B.B. ile Z.B.’nin hayatını kaybettiği belirlendi.

ARDI ARKASI KESİLMİYOR: İŞTE DEHŞETE DÜŞÜREN RAPOR

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonunun verilerine göre 1 Ocak – 30 Haziran ayında 249 kadın erkekler tarafından katledildi.

Kadınları öldüren erkeklerin 92’si aile içinde, 39’u boşanma veya ayrılma aşamasında olduğu erkek. Katledilen kadınların 48’i ise şüpheli ölüm.

Kadınların 140’ı ateşli silahla, 52’si kesici aletle öldürüldü. Öldürülen kadınların 121’i evli, 63’ü bekar, 36’sının medeni durumu bilinmiyor. Kadınların 148’i kendi evinde, 8’i çalıştığı yerde, 70’i kamusal alanda öldürüldü.

Federasyonun verilerine göre temmuz ayında ise 28 kadın benzer şekil ve sebeplerle öldürüldü. Yılın ilk 7 ayında toplam 277 kadın katledildi…

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com