Üzerinde uyuşturucu bulunan mahkûm: Paket bahçeye gökten düştü

Cezaevinde yapılan koğuş aramasında üzerinde uyuşturucu madde çıkan mahkûm "Paket koğuşun bahçesine gökten düştü" dedi.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cezaevinde yapılan koğuş aramasında üzerinde uyuşturucu madde çıkan mahkûm ilginç bir savunma yaptı. Kocaeli 1 No’lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki olayda mahkûm görevlilere, “Paket koğuşun bahçesine gökten düştü” savunması yaptı.

Kocaeli’nde cezaevinde görüştüğü müvekkiline uyuşturucu verdiği iddiası ile tutuklanan, evinde ve ofisinde yapılan aramada da maddeye rastlanan avukat ilk kez halim karşısına çıkarak tüm suçlamaları reddetti.

YEMEĞE, ÇAYA KOYUYORUM, ŞEKERİMİ DENGELİYORUM

İkâmette ele geçirilen uyuşturucunun kendisine ait olduğunu söyleyen sanığın annesi, “Yüksek tansiyon hastasıyım. Psikolojik tedavi görüyorum bu sebeple 5 yıldır uyuşturucu madde kullanırım. Uyuşturucuyu yemeğe, çaya koyarak şekerimi dengelemeye çalışıyorum” diye ifade verdi. Tanık olarak dinlenen sanığın annesi M.U. , “Uyuşturucu ele geçirilen ikamette ben yaşıyorum. Oğlum Bayram kendi ikametinde kalmaktadır. Aramada ele geçirilen uyuşturucu bana aittir. Yüksek tansiyon hastasıyım. Psikolojik tedavi görüyorum. Bu sebeple 5 yıldır uyuşturucu madde kullanırım. Uyuşturucuyu yemeğe, çaya koyarak şekerimi dengelemeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

ARAMADA BULUNDU

İHA’nın aktardığına göre; olay 10 Kasım 2022 tarihinde Kocaeli 1 No’lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda meydana geldi. Tutuklu bulunan müvekkili H.B. ile görüşen avukat Bayram O.U., görüşün ardından cezaevinden ayrıldı. Sanık ve hükümlü H.B.’nin koğuşa götürülmeden önce tekrar araması yapıldı. İnfaz Korumu memurları tarafından yapılan aramada H.B.’nin üzerinde bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

‘ANNEME AİT DEĞİL’ DEDİ

Avukat Bayram O.U. suçlamaları reddederken, uyuşturucuyu verdiği iddia edilen H.B.’de tanık olarak SEGBİS ile dinlendi. Yöneltilen soruları cevaplayan H.B., “Cezaevinde üstümde uyuşturucu madde ele geçirildiği doğrudur. Uyuşturucu maddenin avukatımla ilgisi yoktur. Olay tarihinde uyuşturucu kasık bölgemdeydi. Görevli memurlar arama yaptılar ama fazla dikkat etmedikleri için bulamadılar” diye konuştu. Mahkeme başkanının, “Avukat ile görüşmeye giderken neden uyuşturucu ile gittin ve uyuşturucuyu nereden buldun?” sorusuna ise H.B., “Benim kaldığım koğuş 3 kişilik. Uyuşturucuyu odada bırakmak istemedim, zira odadaki şahıslara güvenmiyorum. Bu sebeple uyuşturucuyu üzerime aldım. Uyuşturucu paketin içinde koğuşun bahçesine düştü. Bu şekilde uyuşturucuyu temin ettim. Avukatım ile görüşme sonrasında koğuşa giderken üstüm arandı, o zaman kasık bölgemdeki uyuşturucu madde ele geçirildi” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com