Ünlü hukukçu Özgenç: Belirli ceza davalarında bilinçli yanlışlar yapıldı

Prof.Dr. İzzet Özgenç, belirli ceza davalarında bilinçli olarak insanların cezalandırıldığını belirterek, "Bu suretle, suç işlememiş kişiler tutuklanarak mağdur edildiler; keza, gerçekte suç işleyen bazı kişiler ise, bu durumdan istifade ederek, kamuda 'mağdur' edildikleri yönünde izlenim oluşturmaya çalıştılar" dedi.

  • ü
  • 12 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, Türkiye belirli ceza davalarında bilinçli olarak yanlışlar yaptıldığını söyledi.

Ünlü ceza hukuku hocası Prof.Dr. Özgenç, sosyal medya hesabından önemli bir itirafta bulunu. Ceza davalarında bilinçli olarak yapılan yanlışlara suç işlememiş kişilerin tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirtten Özgenç’in paylaşımı şöyle:

“Türkiye’de belirli ceza davalarında BİLİNÇLİ olarak YANLIŞLAR yapıldı; bu suretle, suç işlememiş kişiler tutuklanarak mağdur edildiler; keza, gerçekte suç işleyen bazı kişiler ise, bu durumdan istifade ederek, kamuda “mağdur” edildikleri yönünde izlenim oluşturmaya çalıştılar.”

Özgenç, bu çarpık uygulamaların halen devam ettiğini vurguladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com